YKS sonuçları son dakika: ÖSYM YKS sonuçlarını bugün açıklar mı, ne zaman açıklayacak? YKS 2023 sınav sonuçları hangi tarihte belli olacak?

ÖSYM’nin düzenlediği YKS 2023’ün sonuçları için geri sayım heyecanla sürüyor. 3.5 milyonun üzerinde adayın girdiği sınavın ne zaman açıklanacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki ÖSYM YKS sonuçlarını bugün açıklar mı, ne zaman açıklayacak? YKS 2023 sınav sonuçları hangi tarihte belli olacak? İşte konu hakkındaki son dakika gelişmeleri...

17.07.2023-17:02 - (Son Güncelleme: 17.07.2023-17:02)

Milyonlarca üniversite adayının Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları için heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Öğrenciler ÖSYM’den gelecek son dakika gelişmelerini takip ederken öte yandan YKS 2023 sonuç tarihi hakkında bilgi edinmek için internete yöneldi. Peki ÖSYM YKS sonuçlarını bugün açıklar mı, ne zaman açıklayacak? YKS 2023 sınav sonuçları hangi tarihte belli olacak?

ÖSYM YKS sonuçlarını bugün açıklar mı?

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları, 20 Temmuz'da açıklanacak.

Geçmiş yıllarda ÖSYM'nin sonuçları erken tarihte açıkladığı durumlar olduğu için öğrencilerin araştırmaları haftanın ilk gününde hız kazandı.

YKS Sonuçları 2023

ÖSYM'den sonuçların ilan edildiğine dair henüz bir bilgi yok. Eldeki veriler ışığında sonuçların halen 20 Temmuz'da erişime açılması bekleniyor.

YKS sınav sonucu nasıl sorgulanır?

Üniversite adayları, 2023 YKS sonuçlarını TC. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

YKS 2023 tercihleri ne zaman?

Üniversite tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından duyurulmadı.

Fakat Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilmesinin ardından tercih sürecinin başlaması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal