Kanada resmen küle döndü: Orman yangınları aylardır kontrol altına alınamadı

Kanada’da aylardır devam eden orman yangınları kontrol altına alınamıyor. 883 noktada süren yangınlarda 10 milyon hektar alanın küle döndüğü bildirildi.

17.07.2023-16:26 - (Son Güncelleme: 17.07.2023-17:22)

Kanada’da orman yangınları, etkisini giderek artırıyor. Kanada Kurumlar Arası Orman Yangınları Merkezi, ülke genelinde 883 aktif yangınla mücadele edildiğini ve bunların 580’inin kontrolden çıktığını bildirdi. Merkez 10 milyon hektar alanın da küle döndüğünü ve bugün ise 15 noktada yangın çıktığını duyurdu.

Ülkede orman yangınları ile mücadele ederken can kaybı sayısı da 2’ye yükseldi. British Columbia bölgesine bağlı Revelstoke kasabasında yangınları söndürmek için mücadele veren itfaiye erinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı kaydedildi. İtfaiye erinin kimliği ise henüz açıklanmadı.

Kanada Orman Yangınları

ABD’de hava kirliliği yarattı

İHA’nın yer verdiği habere göre; Kanada’da geniş bir alanda etkili olan orman yangınları ABD’de de hava kirliliğine neden oldu. ABD’de 11 eyalette hava kirliliğinin arttığı ifade edilirken, Montana’dan to New York’a yaklaşık 60 milyon kişinin hava kirliliğine maruz kaldığı ve görüş mesafesinde de düşüş yaşandığı açıklandı. Hava kalitesinin “sağlıksız” olarak ölçüldüğü bildirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal