YKS 2024 sınav yerleri ne zaman belli olacak? Üniversite sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak? YKS ne zaman?

ÖSYM’nin düzenlediği YKS 2024 için artık geri sayımda hız kazanılan bir döneme girildi. Adaylar sınav giriş belgeleri ve yerleri hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peki YKS 2024 sınav yerleri ne zaman belli olacak? Üniversite sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak? YKS ne zaman? Soruların yanıtları haberimizde…

29.02.2024-12:55 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-12:55)

Milyonlarca öğrencinin aylardır hayalini kurduğu üniversiteye girmek için ter dökeceği YKS’nin başlamasına artık birkaç ay kaldı. Aylardır masa başında dirsek çürüten adaylar, YKS sınav giriş belgeleri ve YKS sınav giriş yerleri konusunda ÖSYM’nin yapacağı son dakika açıklamalarına dikkatle odaklanmış durumda. Peki YKS 2024 sınav yerleri ne zaman belli olacak? Üniversite sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak? YKS ne zaman?

YKS 2024 sınav yerleri ne zaman belli olacak?

Adaylar, ÖSYM'nin sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce sınav yerlerini öğrenmek için heyecanla bekleyecekler. Tahminlere göre, belgelerin erişime açılması Mayıs ayının son haftasında gerçekleşecek.

YKS sınav giriş yerleri

Sınav giriş belgesini almak isteyen adaylar, ÖSYM'nin "ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle bu bilgilere ulaşabilecekler. Bu süreç, adayların sınav hazırlıklarını tamamlamak ve sınav günü için planlarını yapmak adına önemli bir adım olacak.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgelerini renkli veya siyah beyaz olarak çıkartıp sınav günü yanlarında bulundurmak durumundadırlar. Sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini yanında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır. Ayrıca, belge üzerinde adayın fotoğrafının olması zorunludur ve adaylar, bu belgelerin yazıcıdan çıktı alırken fotoğraflarının net bir şekilde görünmesine dikkat etmelidirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal