Rekabet Kızışıyor: Saran Medya, Süper Lig yayın hakları için TFF'ye 150 milyon euro teklif sundu!

Süper Lig'in yayın ihalesinde rekabet hız kazanıyor. Saran Medya ve beIN Sports arasında yaşanan yarış, büyük bir heyecana neden oluyor. Saran Medya, Türkiye Futbol Federasyonu'na 150 Milyon Euro'luk bir teklif sunarak dikkatleri üzerine çekti. Bu gelişme, yayın hakları konusundaki rekabeti iyice kızıştırırken, beIN Sports'un nasıl bir yanıt vereceği merak konusu oldu. Türkiye Futbol Federasyonu ise bu teklifi değerlendirirken, futbolseverler ilgiyle takip ediyor.

29.02.2024-12:44 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-16:43) Rekabet Kızışıyor: Saran Medya, Süper Lig yayın hakları için TFF'ye 150 milyon euro teklif sundu!

Süper Lig'in yayıncı kuruluşunun belirsizliği sürerken, 2024-2025 sezonunda beIN Sports'la sona erecek olan sözleşme sonrasında yayın hakları için dört firma ihale şartnamesi aldı. Bu firmalardan biri olan Saran Medya, yapmış olduğu teklifi 150 milyon euroya çıkardı. Yapılan görüşmelerde Saran Grubu, ihale süresinin 3 yıl değil 5 yıl olmasını talep etti. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılacak olan değerlendirme sonucunda, Süper Lig'in gelecekteki yayıncısı belirlenecek.


Bugün tamamlanması beklenen ihale, ileriye alındı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), beIN Sports'tan gelecek teklifi beklerken, Saran Medya'nın yaptığı 150 milyon euro'luk teklifi değerlendirmeye aldı. TFF'nin daha önce belirttiği üzere, ihale sürecini 29 Şubat 2024'te tamamlamayı planlamıştı. Ancak beIN Sports'un henüz kayda değer bir teklifte bulunmaması nedeniyle sürecin planlanandan daha uzun sürebileceği belirtiliyor. TFF, beIN Sports'tan gelecek teklifi beklerken, diğer teklifleri de değerlendirmeye alacak.


Yayın hakları için 5 kurum şartname almıştı

2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonları için düzenlenecek Trendyol Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesi için beş kurum şartname almıştır. Saran Medya, beIN Media Group, Teknasyon Yazılım Sanayi ve Ticaret AŞ, Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) ve Stats Perform şartname talep eden kurumlar arasında yer almaktadır.

Geçtiğimiz ay tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının yayın haklarını üzerine alan TRT ise Süper Lig yayın ihalesi için şartname talep etmemiştir.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal