Yılmaz Vural: 'Futbol Yeniden Dizayn Edilmeli'

TFF 1. Lig'de coronavirüs pandemisinden dolayı verilen aranın ardından sağlık testinden geçip Yılmaz Atabarut Tesisleri'nde idmanlara tekrardan başlayan Akhisarspor'da teknik adam Yılmaz Vural, gelecek süreçte futbol liglerinin tekrardan organie edilip gelir adaletsizliğine çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

05.05.2020-15:01 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-14:56) Yılmaz Vural: 'Futbol Yeniden Dizayn Edilmeli'
Türkiye'nin en çok kulüp değiştiren teknik direktörü olan Yılmaz Vural, "Yaşadığımız süreç bir fırsat. Süper Lig'de bir kulüp yayıncı kuruluş ve Futbol Federasyonu'ndan yıllık 100 milyon TL gelir elde ederken 1'inci Lig'de bu rakam 12 milyon, 2'nci Lig'de 2, 3'üncü Lig'de ise 1 milyon TL. Bütün genç futbolcuların yolu 3'üncü Lig'den geçiyor ama oradaki şartlar iyi değil. 1'inci Lig'de 12 milyon TL gelir elde etmesine rağmen başarı hedefiyle 70 milyon TL'ye, 50 milyon TL'ye kurulmuş takımlar var" ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK KÖKLÜ KULÜP, TARİH OLDU"

Akhisarspor'un rakipleri arasında maaş ve prim ücretleri hakkında en az sorun yaşayan takımlarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Yılmaz Vural, "Kulübümüz ödemelerin yüzde 80'ini yaptı ancak tüm liglerde takımlarımız sıkıntılı. Hiçbir kriter koymadan Süper Lig'de 14, 1'inci Lig'de 10 yabancı alınabiliyor. 8 milyon euro ücretle yabancı oynatan kulüpler var ama diğer takımların sıkıntıları farklı. Başarı hedefiyle borçlanan, Finansal Fair Play kriterleriyle sürekli puan silme cezaları alan Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu, Orduspor gibi birçok köklü kulüp tarih oldu. Artık kulüplerimizi korumamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal