Yılbaşı öncesi ikinci el otomobilde talep artışı: Esnaftan tüketiciye araç almayın uyarısı

2022 yılının sonuna gelinmesiyle beraber ikinci el otomobil piyasasında talep patlaması yaşanıyor. Yaklaşık iki haftadır fiyatları artan ikinci el otomobiller konusunda oto galericilerden tüketicilere önemli uyarılar geldi. İşte ayrıntılar...

26.12.2022-16:58 - (Son Güncelleme: 26.12.2022-17:47) Yılbaşı öncesi ikinci el otomobilde talep artışı: Esnaftan tüketiciye araç almayın uyarısı

Birkaç aydır sessizliğe gömülen ikinci el otomobil piyasasında özellikle asgari ücretin de açıklanmasıyla beraber hareketlilik ciddi oranda arttı. İkinci el araçlara son 2 haftada gelen zamlar araç sahibi olmak isteyenlerin hevesini kursağında bıraksa da vatandaşlar araç fiyatlarının 2023 yılında daha da artacağı endişesiyle araç satın almaya devam ediyor. Oto galeri esnaflarından ise tüketicilere ‘araç almayın’ uyarısı geldi.

İkinci El Otomobil Piyasası Hareketlendi

İkinci el piyasasında talep artışı

Milliyet’in haberine göre; İkinci el otomobil piyasasında yılın son günlerinde hareketlilik yaşandığını aktaran oto galerici Yılmaz Kebapçı, “Yılbaşından sonra zam gelecek korkusu ikinci el otomobil piyasasına hareketlilik getirdi. Bu hareketlilik ile beraber ikinci el araçlara yüzde 5-10 zam geldi. Son 15 gün içerisinde çok fazla talep artışı yaşadık. Arz talep dengesi bozulunca da fiyat artışı yaşadık. Geçtiğimiz hafta 600 bine sattığım aracı, bugün bir arkadaşım ihaleden 670 bine satın aldı. Baktığınız zaman yüzde 10’unun üzerinde artış oldu. Vatandaşların biraz alımı durdurması lazım. Ben almıyorum, fiyatlar çok yüksek çünkü. Bu artış çok normal değil” şeklinde konuştu.

İkinci El Otomobil Piyasası Hareketlendi-1

Döviz kurunda artış olmazsa araç fiyatları artamaz

Yılbaşından dolayı ikinci el otomobil piyasasının hareketlendiğini ifade eden oto galerici Gökhan Ardaşen, “Vatandaşlar son iki haftadır ikinci el otomobile çok fazla talep gösteriyorlar. Bu talep ile beraber ikinci el otomobillere yaklaşık yüzde 20 zam geldi. Normalde iki hafta içerisinde 30 araç satardık, bu talep ile beraber bu rakam 40’a çıktı. Benim şahsi görüşüm yılbaşından sonra bir artış olmayacak. Şu anda bir algı var. Dövizde bir artış olmadığı sürece araçlarda fiyat artışı olmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal