MMU yeni görselleri heyecan yarattı: 2024’te göklerde olacak

2024 yılında göklerde olması beklenen Milli Muharip Uçak’ın (MMU), yeni görselleri ortaya çıktı. Görsellerde MMU’nun iniş takımlarının üzerinde olduğu görülürken, Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, MMU hakkında dikkat çeken detaylara yer verdi. İşte haberin detayları...

26.12.2022-12:23 - (Son Güncelleme: 26.12.2022-12:23) MMU yeni görselleri heyecan yarattı: 2024’te göklerde olacak

Türkiye’nin ilk yerli uçağı Milli Muharip Uçak’ın (MMU) göklerde olacağı ilk tarihin 2025 yılı olacağı açıklanmıştı. Fakat TUŞAS Genel Müdürü Temel Kotil, yapılan son çalışmalar neticesinde MMU’nun hangardan çıkacağı tarihi 29 Ekim 2024 olarak duyurmuştu. Kotil konu hakkında, "Bizim Milli Muharip'in hangardan çıkacak uçağın ilk uçuşu 29 Ekim 2024'te, teslimatımızı 2028'e... Tabi o ara yapmak için Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacını gideriyor. Bu çok normal, güzel bir şey. 2028'den sonra Allah'ın izniyle 29-30'la Milli Muharip'i biz ayda 2 tane üretmeye başlıyoruz. Yılda 24 tane yapıyor. İhtiyacımız olursa bunlar katlanarak gidebilir. Ölçeklenebilen bir mekanizma bu. Ama inşallah 30'ların uçakların Milli Muharip olacak." ifadelerine yer vermişti.

MMU yeni görselleri heyecan yarattı

Savunma sanayisi alanında dünya devlerine meydan okuyan Türkiye’de, Milli Muharip Uçak’ın (MMU) yeni görselleri heyecan yarattı.

MMU Son Dakika

Uçağın burun ve hava alıklarının değiştiği görülen görselle ilgili Savunma Politikası Turan Oğuz, Elektro Optik Hedefleme Sistemi (EOTS) ile Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi (IRST) yerleri net bir şekilde görülebildiğini paylaştı. Öte yandan Oğuz, MMU'nun iniş takımlarının üzerinde durduğunu da belirtti.

F-16’ların yerini alacak

Milliyet’te yer alan habere göre; MMU Projesi kapsamında yurt içi imkanlarla üretilen modern uçak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve 2030'lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkarılması düşünülen F-16 ların yerini alacak.

MMU Son Dakika-1

Projeyle yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dahili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu benzeri teknoloji alanlarındaki çalışmalar sonucu Türkiye'nin 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında yer alması hedefleniyor.

Milli Muharip Uçağın üretimi TUSAŞ bünyesinde devam ediyor. İlk prototip uçağın 18 Mart 2023 tarihinde motorları çalışır şekilde hangardan çıkış yapması ve yer testlerine başlaması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal