Bölgede İHA krizi: Savaş uçaklarından birisi düştü

Kuzey Kore’ye ait olduğu kaydedilen insansız hava araçları (İHA), Güney Kore hava sahasını ihlal etti. Kore Yarımadası’nda yaşanan yeni krizde Güney Kore helikopterleri ve savaç uçakları uyarı atışları açtı.

26.12.2022-12:14 - (Son Güncelleme: 26.12.2022-17:46) Bölgede İHA krizi: Savaş uçaklarından birisi düştü

Kore Yarımadası geriliminde son dakika gelişmesi. Alınan son bilgilere göre, Kuzey Kore’ye ait olduğu kaydedilen insansız hava araçları (İHA), Güney Kore hava sahasını ihlal etti. Kore Yarımadası’nda yaşanan yeni krizde Güney Kore helikopterleri ve savaç uçakları uyarı atışları açtı.

Bölgede İHA krizi

Reuters'ta yer alan habere göre: Güney Kore'nin batısındaki Gimpo şehri semalarında sabah saatlerinde tespit edilen drone'lar iki ülke arasındaki askeri sınır çizgisi boyunca gidip geldi.

Bir Savunma Bakanlığı Yetkilisi, insansız hava araçlarına karşı önlem olarak bir KA-1 hafif saldırıı uçağının ülkenin doğusundaki Wonju üssünden ayrıldığını ancak kısa bir süre sonra düştüğünü duyurdu. İki pilot uçak düşmeden önce paraşütle atlamayı başardı. Pilotların hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.

Kuzey Kore Güney Kore Son Dakika

Bu arada Kuzey Kore'ye ait drone'ların tespit edilmesinin üzerinden ordunun talebiyle Incheon ve Gimpo havalimanlarından yapılacak uçuşlar kısa bir süre askıya alındı. 1 saat sonra uçuşlara yeniden başladı.

Öte yandan Başken Seul yakınlarında da bir Kuzey Kore drone'u tespit edildiği öğrenildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal