Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019’da uyarmıştı: PKK yandaşları Paris’i savaş alanına çevirdi

Paris’te yaşanan silahlı saldırıyı protesto etme bahanesiyle sokaklarda yeni bir terör dalgası yaratan PKK yandaşları, akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 yılında yaptığı açıklamayı getirdi.

26.12.2022-11:00 - (Son Güncelleme: 26.12.2022-17:45) Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019’da uyarmıştı: PKK yandaşları Paris’i savaş alanına çevirdi

Fransa’nın başkenti Paris’te yer alan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yapılan silahlı saldırının ardından 3 kişinin hayatını kaybetmesi ülkede tansiyonu tavana çıkardı. Terör örgütü PKK yandaşları ise bu durumu bahane ederek Paris sokaklarını adeta savaş alanına çevirirken, olaylar sonrası akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 yılında yaptığı açıklama geldi.

PKK yandaşları Paris’i savaş alanına çevirdi

Milliyet’in haberine göre; Terör örgütü PKK hafta sonunda Fransa'nın başkentini yakıp yıktı. Terör örgütü yandaşları Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezine aşırı sağcı bir Faransız'ın saldırısı sonrası sokağa döküldü. Terör örgütü simgeleri taşıyan ve terör örgütü lehine slogan atanlar Paris sokaklarını adeta savaş alanına çevirdi. 

Paris polisi olaylarda 31 personelin yaralandığını açıkladı. Olaylarda en az 4 aracın ters çevrildiği ve bir aracın da ateşe verildiği belirtildi. Ayrıca 15'ten fazla iş yerinin camları da kırıldı.

Erdoğan Paris Saldırısı Açıklaması

Erdoğan 2019’da uyarmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılında yaptığı açıklamada Batı'yı uyarmıştı. Erdoğan şöyle konuşmuştu:

"Yanlış yapıyorsunuz, bugün kendi ellerinizle beslediğiniz terör yılanı, eninde sonunda dönüp size de ısıracaktır. Bunu böyle bilin."

"Sokaklarınızda bombalar patlamaya, teröristlerin silahları ölüm kusmaya, vandallar etrafı yakıp yıkmaya başladığında, yaptığınız yanlışı elbette anlayacaksınız." diyen Erdoğan, "Ama iş işten geçmiş olacak. Gelin, yol yakınken bu yanlıştan dönün. Sırf bir beladan kurtulmak için, ülkenizden içi silah dolu çantayla uçağa binip ayrılan teröristlere dahi yıllarca göz yumduğunuzu biliyoruz. Size isimlerini bildirdiğimiz teröristler konusunda hiçbir işlem yürütmediğinizi de biliyoruz. Şimdi de kendi vatandaşınız olan teröristleri teslim almamak için kıvrandığınızı da biliyoruz. DEAŞ’ta sizin teröristleriniz var, alın diyoruz, kaçıyorsunuz. Bu teröristleri siz yetiştirdiniz, niye almıyorsunuz. Alamazlar çünkü bu biraz karakter meselesi. Böyle yaparak, aslında kendi geleceğinizi tehlikeye atıyorsunuz." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan Paris Saldırısı Açıklaması-1

Hala sessiz mi kalacaksınız?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Paris’teki silahlı saldırı sonrasında düzenlenen protesto gösterilerinde çıkan olaylardan PKK’yı sorumlu tutarak, Fransa’yı eleştirdi. Twitter hesabından gösterilere dair bir video kesidi paylaşan Kalın Fransa’ya yönelik, “Bu Fransa’daki PKK. Sizin Suriye’de desteklediğiniz aynı terör örgütü” ifadesini kullanarak, “Aynı PKK son 40 yılda binlerce Türk, Kürt ve güvenlik güçlerini öldürdü. Şimdi Paris sokaklarını yakıyorlar. Hâlâ sessiz mi kalacaksınız?” dedi.

Besledikleri yılan kendilerini sokmaya başladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, terör örgütü PKK yanlılarının Paris’te gerçekleştirdiği olaylara ilişkin, “Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı” dedi. Akar, “Teröristlere yardım etmenin, destek vermenin ne kadar sıkıntılı olduğunu gördüler. Bunun bir benzeri buradan çok uzakta oldu. Nerede oldu? Paris’te oldu. Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı. Herkes artık bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmelidir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Paris Saldırısı Açıklaması-2

Karşı karşıya geldiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Paris’teki PKK eylemleriyle ilgili olarak, “Terör örgütlerini besleyenler terörle yüz yüze geldi” dedi. Çelik, ırkçı saldırıları kınadıklarını belirtirken, şunları söyledi:

“Fransa’nın üzerinde düşünmesi gereken konu şudur; bir yandan bu ırkçı saldırılar yükselirken bir yandan da bu terör örgütlerini orada himaye ettirmelerinin neticesi olarak nasıl oluyor da bunlar saatlerdir meydanlara çıkıyorlar, oralarda araçları yakıp yıkıyorlar, caddeleri işgal ediyorlar... Üstelik bunu PKK terör örgütünün o paçavralarını taşıyarak, onun sembollerini taşıyarak, sloganlarını atarak ona destek vererek yapıyorlar... Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bunları himaye edenler, bunlara destek verenler er geç bunlarla yüzleşmek zorunda kalırlar. Herkesi bu olaylar vesilesiyle bir kere daha düşünmeye, Türkiye’nin terör konusundaki hassasiyetine destek vermeye davet ediyoruz.”

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal