Yeşilçam’ın yıldızı ve Türkiye güzelinden yürek sızlatan açıklama: Kendi başıma hayatımı sürdüremiyorum

MasterChef Türkiye programına konuk olacak olan eski Türkiye güzeli ve Yeşilçam’ın yıldızlarından Sevgi Can Danlı’nın son hali ortaya çıktı. Yaşadıklarından bahsederken yürek sızlatan 72 yaşındaki eski oyuncu, ‘’Kendi başıma hayatımı sürdüremiyorum’’ dedi.

01.10.2022-10:20 - (Son Güncelleme: 01.10.2022-14:27) Yeşilçam’ın yıldızı ve Türkiye güzelinden yürek sızlatan açıklama: Kendi başıma hayatımı sürdüremiyorum

TV8’de yayınlanan MasterChef Türkiye’nin ekibi, dış çekimler kapsamında Darülaceze’ye konuk oluyor. Programın yeni bölümünde 4 yıldır Darülaceze’de kaldığı bilinen bilinen eski Türkiye güzeli ve Yeşilçam yıldızı Sevgi Can Danlı'nın son hali ortaya çıktı. MasterChef’te bir yandan yarışmacılar başarılı olmak için birbirleriyle mücadele edecekken diğer yandan da Darülaceze sakinlerinin yürek burkan hayat hikayeleri ekranlarda yer alacak. 

MasterChef’te ortaya çıktı

Sevgi Can Danlı, Aç Kurtlar, Son Kızgın Adam, Sen Bir Meleksin gibi yapımlarla bir döneme damgasını vuran eski Türkiye güzeli ve Yeşilcam'ın yıldızı Sevgi Can Danlı, yıllar sonra Masterchef Türkiye'de ortaya çıktı. 

Kendi başıma hayatımı sürdüremiyorum

Genetik bir rahatsızlık olan Huntington hastalığı ile mücadele eden  eski Türkiye güzeli Sevgi Can Danlı daha önce yaptığı açıklamada, "Gönül isterdi ki kendi başıma hayatıma devam edebileyim. Ancak aile mirası bu hastalık nedeniyle el ayak koordinasyonumu kaybettim. Hatta yürümekte bile zorlanıyorum. Her geçen gün hareket kabiliyetim daha da azalıyor. Ne yersem üstüme başıma döküyorum, kendi başıma hayatımı sürdüremiyorum." ifadelerine yer vermişti.

MasterChef

O zamanlar şartlar çok zordu

72 yaşındaki Yeşilçam'ın yıldızı "'Aç Kurtlar' ve 'Son Kızgın Adam' filmlerinde birlikte rol aldığı usta oyuncu Yılmaz Güney ile ilgili yaptığı daha önceki açıklamada, Sinema sektörünün şartlarının o yıllarda çok zor olduğunun altını çizerken, "Aç Kurtlar filmini çekerken Muş'ta donma tehlikesi geçirdik, aç kaldık. Ancak çektiğimiz eziyete değdi zira bu iki filmimiz de birçok ödül aldı. Kendisini her zaman minnet ve sevgiyle anıyorum" diye konuşmuştu.

Sevgi Can Danlı kimdir?

Sevgi Can Danlı, 14 Şubat 1950 yılında Balıkesir'in Manyas ilçesinde dünyaya geldi.  6 kardeşin en büyüğü olan Yeşilçam'ın yıldızı Danlı'nın Babası eczacı annesi ise ev hanımıydı.  Balıkesir'de 1953'te meydana gelen depremde bir oğullarını kaybeden aile, İstanbul'a göç etme kararı alarak, Mecidiyeköy'e yerleşme kararı aldı.

Daha 18 yaşındayken Hürriyet gazetesinin 1968'de düzenlediği güzellik yarışmasında birinci olan Danlı için şöhretin kapıları aralanmaya başladı. Oynadığı ilk reklam filmiyle şöhret basamaklarını teker teker çıkan Danlı, Yeşilçam'ın ünlü jönlerinden Yılmaz Güney ile iki filmde başrol oynadı. Ağır sinema koşullarının kendisine uygun olmadığına karar veren ünlü isim evlendi. Maddi sıkıntılar nedeniyle evliliğini sürdüremeyen Danlı, boşanarak Bağdat Caddesi'ne taşındı, Aksaray'da bir halı dükkanı açarak, ticarete atıldı.

Genetik bir hastalık olan Huntington hastalığına yakalanan 72 yaşındaki usta sanatçı, bu hastalık sebebiyle vücut fonksiyonlarını kaybetmesiyle tek başına hayatını idame ettiremediğini gören Danlı, Darülaceze'ye yerleşme kararı aldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal