BOTAŞ ve EPDK'dan zam açıklaması: Elektrik ve gaz Ekim’de zamlanmayacak

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'den (BOTAŞ) vatandaşı rahatlatacak bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada konut abonelerine uygulanan doğal gaz tarifesinin Ekim ayında zamlanmayacağı duyuruldu. Ayrıca Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu da (EPDK) zam yapılmayacağını kaydetti.

01.10.2022-09:35 - (Son Güncelleme: 01.10.2022-14:25) BOTAŞ ve EPDK'dan zam açıklaması: Elektrik ve gaz Ekim’de zamlanmayacak

Doğal gaz ve elektrik faturalarının döviz kuru ve savaş sebebiyle artıp artmayacağı sorusunu kara kara düşünen vatandaşlara Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'den (BOTAŞ) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan (EPDK) rahatlatan açıklama geldi. BOTAŞ yaptığı açıklamada konut abonelerine uygulanan doğal gaz tarifesinin Ekim ayında zamlanmayacağını kaydederken, EPDK da elektrik fiyatlarına Ekim ayında zam gelmeyeceğini duyurdu. 

Elektrik ve gaz Ekim’de zamlanmayacak

BOTAŞ’ın resmi internet sitesinde bulunan Ekim ayı tarife tablosuna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine Ekim’de uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira oldu. 

Elektrik ve doğal gaz zammı 2022

EPDK’nın yayınladığı  ilk kademede bulunan mesken abonelerin tarifesinde kilovatsaat başı fiyat 154,5575 kuruş, yüksek kademede yer alanların tarifesinde ise kilovatsaat başı fiyat 231,0380 kuruş oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal