Karadeniz gazı ile ilgili sevindiren haber geldi: ‘Silivri’deki gaz deposu tam dolu’

Karadeniz gazı hakkında sevindiren haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. Dönmez, Silivri’de ki gaz deposunun tam dolu olduğunu söyledi. İşte detaylar…

30.09.2022-13:47 - (Son Güncelleme: 30.09.2022-13:54) Karadeniz gazı ile ilgili sevindiren haber geldi: ‘Silivri’deki gaz deposu tam dolu’

Bir süredir çalışmaları devam eden Karadeniz gazı ile ilgili müjdeli haberi veren  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek geminin İstanbul Boğazı'na geldiğini ve Silivri'deki yer altı gaz deposunun tam dolu olduğunu bildirdi.

Karadeniz gaz gemisi İstanbul’da

AK Parti Düzce İl Başkanlığı’nda konuşma yapan Dönmez, Türkiye'nin 5.8 milyar metreküp (m3) büyüklükteki doğalgaz depolarının tamamının doldurulduğunu belirtti. Denizaltında kabloları döşeyecek geminin İstanbul’a geldiğini belirten Dönmez, "Elimizde mega projeler var. Vatandaşımızı doğrudan ilgilendirecek projelerin başında da Sakarya Gaz Sahasında üreteceğimiz gazı sizlerle buluşturmak. Niyetimiz 2023'ün ilk çeyreğinde o gazı sizlerle buluşturmak. Sahada 8 bin kişi çalışıyor. 30 tane gemi, en az 7-8 helikopterin çalışması var. Bugün de Karadeniz Gaz Sahasındaki üretimi kontrol edecek olan gemi, İstanbul Boğazı'na geldi. 6 bin tane birimi eş güdümlü olarak yürütüyoruz. Tüm gayretimiz doğal gazı milletimizle buluşturmak” açıklamasında bulundu.

"Gaz deposu tam dolu vaziyette kışa giriyoruz"

Silivri’de bulunan gaz deposu hakkında da açıklama yapan Dönmez,  "Silivri'deki yer altı gaz deposu tam dolu vaziyette kışa giriyoruz" bilgisini verdi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal