Yeşil Reçete Nedir? Kırmızı Reçete İle Yeşil Reçetenin Farkı Nedir?

Doktorların hastalıklara göre yazdığı bazı reçete çeşitleri vardır. Bu reçete çeşitleri arasında birçok renk mevcuttur. Yeşil ve kırmızı reçete bu reçete türlerinden biridir. Yeşil reçete nedir? Kırmızı reçete ile yeşil reçetenin farkı nedir? Merak edilen tüm detaylar haberimizin devamında...

23.02.2021-15:44 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-15:44) Yeşil Reçete Nedir? Kırmızı Reçete İle Yeşil Reçetenin Farkı Nedir?

Bazı hastalık türlerinde tedavi için kullanılan ilaçlar çok etkili olabiliyor. Özellikle psikoloji hastalıklarında kullanılan ilaçlar bağımlılık yapabiliyor. Herkes bu ilaçlara kolay bir şekilde ulaşamaması için reçetesiz satışları yapılmıyor. Bu tür ilaçlar her zaman doktorların reçeteye yazmasıyla satın alınabiliyor.

YEŞİL REÇETE NEDİR?

Bu tür ilaçlar her zaman doktorların reçeteye yazmasıyla satın alınabiliyor. Reçete olmadan bağımlılık yapan ilaçlara sahip olmak mümkün değildir. Bu yüzden bazı reçete türleri vardır. Bu reçete türleri şu şekildedir; 

-Beyaz reçete 

-Kırmızı reçete 

-Yeşil reçete 

-Turuncu reçete 

-Mor reçete 

Bu reçeteler arasında yeşil reçete çok dikkat çekiyor. Birçok insan yeşil reçetenin hangi ilaç türlerini kapsadığını merak ediyor. Yeşil reçete ilaçları her zaman insanlara bağımlılık yaptıran ilaç türleridir. Bu ilaçlara sahip olmak için uzman doktorların onayı ve reçete yazması gerekir. Bu durumlar haricinde eczaneler hiçbir şekilde bu ilaçları vermiyor. 

YEŞİL REÇETE VE KIRMIZI REÇETENİN FARKI NEDİR?

Kırmızı reçete de yeşil reçete gibi bazı ilaçları kapsayan bir reçete türüdür. Kırmızı reçete ile yeşil reçete arasında bazı farklar bulunur. Her ne kadar birbirlerine benzerlikleri bulunsa da farklı özelliklere sahiplerdir. 

Kırmızı reçete uyuşturucu madde içeren ilaçların reçetesidir. Uyuşturucu madde içeren ilaçlar sadece kırmızı reçeteyle veriliyor. Yeşil reçete de bağımlılık yapan maddeler bulunduğu için bu tür ilaçlar yeşil reçeteyle verilebiliyor. İki tür ilacın da etkileri çok olduğu için bu tür reçeteler hazırlanmıştır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal