Yerli ve Milli Elektrikli Tren 2022 Yılında Kullanıma Açılıyor!

Yerli ve milli şartlarla geliştirilen milli elektrikli trenin son tasarımlarının yapıldığı ve 2022 yılında hizmete gireceği bildirildi.

26.10.2021-11:14 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-12:22) Yerli ve Milli Elektrikli Tren 2022 Yılında Kullanıma Açılıyor!

Tamamen yerli ve milli şartlarla geliştirilen milli elektrikli trenin hizmete gireceği tarih belli oldu.

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan alınan bilgilere göre, raylı sistem araçları güvenli, konforlu, ve çevreye karşı doğa dostu olması sebebiyle şehir içi ulaşımlarda yaygın olarak kullanılıyor. Yeşil projelerin artması sebebiyle de dünya genelinde raylı ulaşım araçlarına olan rağbet artıyor.

Türkiye'de raylı ulaşımda artan yatırımlar sonucunda raylı ulaşım projelerinin sayıları da artış gösterdi. Bugüne kadar kullanılan raylı araçlar 12 farklı firmadan alınırken bu sayı 2 bin 866 olarak kayıtlara geçti.

KAYNAKLARIN YURTDIŞINA ÇIKMASININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Yerli ve milli olarak geliştirilen projelerle birlikte parasal kaynakların yurtdışına çıkması engellenirken, yerli raylı sistem araçlarının gelişimi daha sonraki aşamalarda ülkenin ihracatına katkı sunacak. Türkiye'de farklı nitelikte raylı sistem aracı üreten firmalar bulunmasına rağmen kapasite kullanım oranları oldukça düşük düzeyde kalırken çoğunlukla yabancı firmaların lisanslarıyla araç üretiliyor. Bu kapsamda ülkede raylı sistem araçlarının yerli üretiminde önemli kapasite oluşmakla birlikte söz konusu üretim kabiliyetleri farklı firmalara dağıldı.

YERLİ VE MİLLİ ELEKTRİKLİ LOKOMOTİF YOLDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katkılarıyla devam eden yerli elektrikli lokomotif projesi, TÜRASAŞ tarafından üretilen milli elektrikli tren setlerinin hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarında kullanılması yönünde karar alındı. Bu bağlamda TÜRASAŞ'ın demir yolu projelerini yerli ve milli kaynaklar ile geliştirmesi önümüzdeki yıllarda imalat sektörü bazında Türkiye'nin üretici ülke olmasının önünü açması bekleniyor.

YERLİ ELEKTRİKLİ TREN YAKINDA RAYLARDA

Tamamen yerli imkanlar ile geliştirilen, elektrikli tren saatte 160 kilometre hıza çıkabiliyor. Projenin gerekli tasarımların yapılmasıyla birlikte 225 kilometre hızına kadar çıkabileceği planlanıyor. Projenin 2022 yılında üç set şeklinde TCDD'nin envanterine girmesi bekleniyor.

YERLİ VE MİLLİ TREN'İN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada, projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini ve 2022 yılında hizmete gireceğini söylerken Bakanlığın açıklaması  şu şekilde devam etti; ihracata yönelik olarak, 11 adet demir yolu bakım aracının imalatına devam ediyor. Hepimizin göğsümüzü kabartan bir başka projemiz olan Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretimine başlandı. 2021 yılının ilk yarısında prototipi raylara indirilen 2 adet setin 2022 yılında seri üretimine başlıyoruz. TÜRASAŞ'ın 2022 yılında prototip imalatına başlayacağı en güzel, en gerekli projelerden birisi de Milli Banliyö Tren Seti. 225 kilometre/saat hıza sahip hızlı tren projesi tasarım çalışmaları 2022 yılında da devam edecektir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal