Son Dakika! Şişli'de Nedeni Bilinmeyen Bir Sebepten Ötürü Öğrenci Servisi Alev Aldı

İstanbul Şişli'de yaşanan olayda seyir halinde giden öğrenci servisi nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü alev aldı.

26.10.2021-10:23 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-11:42) Son Dakika! Şişli'de Nedeni Bilinmeyen Bir Sebepten Ötürü Öğrenci Servisi Alev Aldı

İstanbul'un Şişli ilçesinde meydana gelen olayda, bir okul servisi içinde öğrenciler varken bir anda yanmaya başladı. Servis şoförü, aracı sağa çekerek öğrencileri tahliye etti. Tahliye sonrası minibüs kullanılmaz hale gelene kadar yanarken, servis şoförü şu açıklamalara yer verdi; "Öğrencilere bir şey olacak diye çok korktum. Cana geleceğine mala gelsin"

İstanbul'un Şişli ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana gelen korkutucu olayda, sabah saat 07.30 sularında seyir halinde giden okul servisi bir anda alevler içinde kaldı.

SERVİS ŞOFÖRÜNDEN KAHRAMANCA HAREKET

Bir anda alev alan servisi hemen sağa çeken servis şoförü Hasan Akduman, hemen aracından inerek öğrencileri tahliye etmeye başladı. Öğrencileri arabadan çıkarttıktan sonra yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale eden Hasan Akduman alevlerin büyümesi sonucu söndürme konusunda başarılı olamadı.

İTFAİYE YANGINI SÖNDÜRDÜ

Olay yerinde olan vatandaşların, itfaiye ekiplerine haber vermesiyle birlikte kısa süre içinde kontrol altına alındı. Olay yerinde bulunan vatandaşlar ise yangın söndürme çalışmalarını cep telefonları ile kayıt altına aldı.

KAHRAMAN ŞOFÖR KONUŞTU

Yangın çıkar çıkmaz öğrenci servisini durdurarak çocukları tahliye eden Hasan Akduman yaptığı açıklamada çocuklara bir şey olur diye çok korktuğunu belirterek şu sözleri söyledi; "Tünelden çıkarken araba bir anda alev aldı. Ben hemen aracı sağa çekerek öğrencileri arabadan indirdim. Öğrencilerin güvenliğini sağladıktan sonra aracı söndürmeye çalıştım ama yangın tüpü yetersiz kaldı. Daha sonra aracım alev aldı. Önce korktum ama çocuklara dedim panik yapmayın. Hepsi arabadan düzgün bir şekilde indi. Ama bir anda duman çoğalmaya başlayınca ben korkmaya başladım. Çocuklara bir şey olacak diye. Ondan sonra çok şükür arabadan indirdim. Mala geldi ama cana gelmedi kimsede bir şey yok. Çok şükür"

ARAÇLAR BİR ANDA NEDEN YANAR?

Araç yangınları insan ihmallerinden ve araç teknik arızalarında kaynaklanabileceği gibi dışarıdan atılan herhangi bir cisim veya herhangi bir ateş kaynağından çıkabilir. Araçlarda meydana gelen yangınlar genellikle kısa devrelerden kaynaklanabileceği gibi aşırı ısınmış motor aksamı üzerine karbüratörden kaçmış benzinin dökülmesi veya benzin hortumundaki bir sızıntının yanmasıyla meydana getirebilir. Ayrıca aşırı ısınmaya neden olan açık unutulan radyo ve teypler, güneş altına park edilen araç içerisinde bulunan çakmağın ateş alması, LPG gazı ile çalışan araçlarda gaz sıkışması gibi sebepler de gösterilebilir.

Sürüş halindeyken aracınızda yangın çıkması durumunda sakın telaşlanmayın ve sakinliğinizi korumaya dikkat edin. Aracı mümkün olduğunca çabuk bir şekilde güvenli bir alana yaklaştırın. Kontağı kapatıp, el frenini çekin; aracın kaputunu aralayın. Hızla itfaiyeyi arayın ya da çevrenizdekilerden yardım isteyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal