Yerli Silahta Seri Üretim Zamanı

Yerli ve milli sermaye ile Sarsılmaz Silah Sanayii tarafından Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilen ve Türk Silahları Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte Jandarma Genel Komutanlığı'nın hizmetine sunulacak olan SAR 762 MT Model makineli tüfeğin seri üretimine başlanıldı.

23.02.2021-15:11 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-15:11) Yerli Silahta Seri Üretim Zamanı

Tamamı yerli ve milli sermaye ile Düzce'de üretilen SAR 762 MT Model makineli tüfeğin seri üretimine geçildi. Kalifikasyon çalışmaları devam eden ve 7.62 mm mermi kullanan makineli tüfek PMT 7.62'nin ise geliştirilme çalışmaları sürdürülüyor. 

UZUN ZAMANDIR BEKLENİYORDU

Yerli ve milli sermaye ile üretilen ve Türk Silahları Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hizmetine sunulacak olan silahların üretimi Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştiriliyor. Sarsılmaz Silah Sanayii tarafından üretilen silahlardan biri olan yerli makineli tüfeğin seri üretimine başlanıldı. Türk savunma sektörünün uzun zamandır heyecanla beklediği bir ürün olan proje kapsamında SAR 762 MT modelini geliştiren Sarsılmaz, ürünün testlerinin başarı ile tamamlayıp seri üretime geçildiğini duyurdu. Sar 762 MT makineli tüfek, Türk Silahları Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hizmetine sunulacak. 

BAĞIMLILIK SONA ERECEK 

Yurt içindeki güvenlik güçlerinin kritik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Sarsılmaz tarafından yürütülen projeler arasında PMT 7,62x51 ve PMT 12,7'de bulunuyor. Aynı derece öneme sahip bir diğer kritik ihtiyaç olan 12,7mm'lik ağır makineli tüfeğin prototip çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor. Kalifikasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra 7.62mm makineli tüfek olan PMT 7.62'nin teslimatına başlanacak. Yerli ve milli sermaye ile üretilen bu makineli tüfekler ve silah sistemleri sayesinde Türkiye'nin dışa bağımlılığı sona erecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal