Türkiye'nin Yerli Silahı 'Bomba Atar' Kışlada!

Güvenlik güçlerinin bomba atar ihtiyacının karşılanması için üretilen "AK40-GL" bomba atarın ilk partisini Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim etti. 

15.10.2019-13:02 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-13:04)

Güvenlik güçlerinin bomba atar ihtiyacının karşılanması için Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen ihaleye katılan Konya'daki Akdaş Silah firması, üretimini sonlandırdığı "AK40-GL" bomba atarın ilk partisini Kara Kuvvetleri Komutanlığına takdim etti.

Savunma Sanayii Başkanlığının açtığı "bomba atar" ihalesine katılan firma, ihtiyacın 8 bin adedini üretmek için anlaşma gerçekleştirdi.  Özgün tasarımının sağladığı avantajla sağ ve sol elle de kullanılabilen bomba atarda, görüş ve aydınlatma sistemleri takılabilecek tertibatı yer alıyor.

Firmanın yetkilisi Ömer Akdaş, konuya yönelik, son yıllarda yürüttükleri çalışmalarla savunma sanayisinin önemli tedarikçilerinden biri haline geldiklerini bildirdi.

Güvenlik güçlerinin bomba atar ihtiyacının karşılanması için SSB'nin düzenlediği ihaleye katıldıklarını anlatan Akdaş, Kara Kuvvetleri Komutanlığında Mehmetçik'in kullanımı için AK40-GL bomba atarı ürettiklerini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal