Yerli Otomobile Teklif Yağıyor!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'na (TOGG) dünyadan iş ortaklığı için teklifleri yağıyor. Projeyle alakalı yeni gelişmeleri online bir toplantıyla bildiren TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG'un küresel firmalar için merkez odağı haline geldiğini dile getirdi.

08.08.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-15:01) Yerli Otomobile Teklif Yağıyor!
Küresel firmalar için odak haline gelen TOGG’a işbirliği teklifleri yapılıyor. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, 10 küresel şirketle gizlilik anlaşması yaptıklarını belirtti. Marka adı olarak TOGG ile devam edeceklerini dile getiren Karakaş, ilk araçların 2022 yılında bantlardan ineceğini ve 2024 senesinde de dış satıma başlayacaklarını bildirdi.

Projenin ilk açıklandığı günden bu yana dünya çapında oldukça ses getirdiğine vurgu yapan Karakaş, üretim tarihi yaklaştıkça kendilerine iş ortaklığı taleplerinin arttığını bildirdi. Yakın bir süre içerisinde 10 küresel şirketle gizlilik anlaşmasına imza attıklarını belirten Karakaş, iş ortaklığı tekliflerinin TOGG ile Türkiye için oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.

Karakaş, 'TOGG'u dünya küresel oyuncular sınıfında önemli bir noktada gördükleri için gizlilik anlaşmaları yapıyorlar' şeklinde konuştu. Karakaş, gizlilik anlaşması yapılan firmalarla ortak projeler üzerinde çalışma yaptıklarının bilgisini aktardı.

MARKA ADI BELLİ OLDU

Karakaş, Türkiye'nin yerli otomobilinin marka adına karar verdiklerini belirtti. Yaptıkları araştırma sonucunda TOGG'un marka endeksinin % 73'e yükseldiğini gözlemlediklerini dile getiren Karakaş, TOGG markasıyla yollarına devam etmeye karar aldıklarını söyledi. Karakaş, markanın Avrupa, ABD, Japonya, Çin, Kanada, Rusya, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri'nde tescil edildiğini belirtti.

İŞE ALIMLAR 2022 YILINDA

Bursa Gemlik'te inşaatı yapılan fabrikanın zemin güçlendirme çalışmaları içinde 18 ayda biteceğini anımsatan Karakaş, zemine 38-40 bin tane beton kazık çakılacağı bilgisini aktardı. Üretim ile montaj hatların kurulmasından sonra, 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan ineceğini bildiren Karakaş, 'İşe alımlar 2022'den itibaren başlayacak. Üretim yılda 175 bin adetlik kapasiteye ulaştığında çalışan sayısı 4 bin 300 kişiye çıkacak. İşgücümüzü Bursa ve Gemlik'ten bulacağız. Çalışanlarımızın yüzde 30'dan fazlası kadın olacak' şeklinde konuştu.

BAŞLANGIÇTA YERLİLİK HEDEFİ YÜZDE 51

Türkiye'de üretim yapan markaların yerlilik miktarının % 19.6 ile 66.3 arasında olduğunu belirten Karakaş, TOGG'un yerlilik miktarının başlangıçta % 51 olacağını belirtti. Karakaş, 2025 hedeflerinin % 68 olduğunu söyledi.

700 MİLYON AR-GE HARCAMASI

2030 yılına kadar, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamıyla Türkiye'ye ait, doğuştan elektrikli beş ayrı modelden toplam 1 milyon adet üretimi yapılacak OGG için şimdiye dek 700 milyon TL'nin üzerinde Ar-Ge yatırımı yapıldı.

İLK DIŞ SATIM ALMANYA'YA

İlk seri üretim sonucunda 2022 yılının son çeyreğinde banttan iniş yapacak. Karakaş, ilk dış satım yapılacak ülkelerin başında Almanya, Fransa ve İtalya'nın geldiğini bildirdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal