Yerli Otomobilin İsmi Belli Oldu

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, marka beğeni endeksi yaptırdıklarını ifade ederek, 'Yaptırdığımız endekste TOGG'un marka beğeni endeksi yüzde 73'lere çıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık' diye konuştu.

07.08.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 07.08.2020-11:43) Yerli Otomobilin İsmi Belli Oldu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, bu sabah basın mensuplarına online sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Karakaş, yerli otomobilin hangi isim ile yollara çıkacağıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Karakaş, marka beğeni endeksi yaptırdıklarını aktararak, 'Yaptırdığımız endekste TOGG'un marka beğeni endeksi yüzde 73'lere çıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık' ifadelerini kullandı. En son Ocak ayında otomobil medyasıyla ile görüşen Karakaş, o zamanki açıklamasında otomobilin adı üzerinde çeşitli seçenekleri olduğunu dile getirmişti.

TOGG CEO'su, TOGG markasının Avrupa Birliği, ABD, Rusya, Çin, Kanada, Japonya, Güney Kore ve Azerbaycan'da tescil edildiğinin de bilgisini aktardı.

'2022'NİN SON ÇEYREĞİNDE BANTTAN İNECEK'

Karakaş, 2022 yılının son çeyreğinde ilk otomobillerin Gemlik'teki fabrikada banttan inmeye başlayacağını da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 senesinde, başbakanlığı döneminde katılım sağladığı TÜSİAD toplantısında söylediği % 100 yerli otomobil için 2017 yılında 'babayiğitler' olarak lanse edilen ve beş firmanın oluşturduğu Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) kurulmuştu.

27 Aralık tarihinde Gebze'deki Bilişim Vadisi'ndeki ön gösterimde, kırmızı beyaz yerli ve milli SUV ve sedan modellerinin tanıtımı yapıldı. Tanıtımda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil fabrikasının Gemlik'te Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekaresinde inşa edileceğini duyurdu. Yerli otomobilin üretiminin yapılacağı Bursa'nın Gemlik ilçesinde 20 milyar TL'nin üzerinde yatırımla inşa edilecek fabrika için 17 Temmuz'da temel atıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal