Yerli Otomobilden Vergi Alınmayacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması ve piyasaya güçlü bir giriş yapabilmesi için Özel Tüketim Vergisi'nden muaf tutulacağını açıkladı.

03.10.2017-10:03 - (Son Güncelleme: 03.10.2017-10:08)
Yerli ve milli üretimi Otomobil için düğmeye basılmasına sayılı günler kalmış durumda.  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çalışmaların tamamlandığını söyleyerek, bu ay içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması ve piyasaya güçlü bir giriş yapabilmesi için Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulacağını ifade etti.

Bakan Faruk Özlü, en az 3, en fazla 5 ismi bir araya getiren bir ortaklık modeli kurulacağını söyledi.

Bu ortaklık modelinde halihazırda farklı lisanslar altında yabancı marka otomobil üreten grupların yer almayacağına dikkat çeken Faruk Özlü, şöyle konuştu:

"Yerli otomobilde öncelik elektrikli motor, batarya ve yazılım teknolojisinde olmasını istiyoruz. Kullanımı yaygınlaştırmak için teşvik edici düzenlemeler yapacağız. Bu kolaylıkları üretim yapacak şirketlerle bir araya gelerek onlardan görüş alışverişinde bulunacağız."

Araç alacak veya kiralayacak devlet kurumlarının yerli otomobil alması da teşvik edilecek yapılacak. Öte yandan Bakan Faruk Özlü vatandaşların yerli otomobile ilgilerinin yüksek olduğğunu ifade etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal