Yerli Otomobil TOGG NFT Çıkarıyor!

TOGG kripto para hazırlıklarına başlamışken şimdi de NFT haberi geldi. İlk yerli otomobil olması beklenen araç, NFT için hazırlıklara başladı. Peki, NFT nedir?

01.01.2022-16:37 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-17:05)

TOGG sadece araba piyasasında alım satım noktasına dokunmayı hedeflemiyor. Türkiye'nin ilk yerli otomobili olmaya hazırlanan TOG 2022 sonunda seri üretime geçecek ve 2023 ocak gibi satılmaya başlanacak. TOGG, sadece bunu hedefleyen bir marka olmak istemiyor. Geçtiğimiz günlerde Toggen Token adlı dijital parasıyla gündeme gelen yerli elektrikli otomobil, şimdi de NFT hazırlıklarına başlıyor. 

TOGG NFT İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI

TOGG CEO'su Gürkan Karakaş, otomobilin sadece geleneksel anlamda pazarlanmayacağını, dijitali de yakalayacaklarını bildirdi. Karakaş TOGG'u dijital cüzdan haline getirmek istiyor. Blok zinciri yönetim parası olarak Toggen adlı bir token kullanımı kararlaştırıldı. Karakaş, "Blok zinciri sadece finansal teknoloji için değil aynı zamanda akıllı cihazların güvenliğinde de kullanılacak bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Blok zinciri teknolojisi zamanla araçların üzerinde birer dijital cüzdan olmasını da sağlayacak. Büyük veri dünyasının gelişen ve değişmeyecek teknolojisi blok zinciri olacak. Dijitalize edilmiş veri ve diğer varlıklar blok zinciri aracılığıyla güvenli biçimde saklanıp, transfer edilebilecek. Bu nedenle blok zinciri ve yapay zeka ekosistemlerin merkezinde yer alacak.”

NFT NEDİR?

NFT, en basit anlamıyla bir dijital varlıktır. En temelinde dijital bir token işlevi görmektedir. Takas edilemezdir. Non Fungible Token (Takas Edilemez Token) anlamına gelmektedir. Her NFT, birbirinden benzersizdir. NFT’nin birden fazla aynısı bulunamaz. Yani modern sanat ürünleri gibi print değildir. 

NFT bir yatırım ürünü haline gelmiştir. İnsanlar genellikle yatırım sebebiyle NFT satın almaktadır. Bunun sebebi, NFT sitesinin hangi kripto para blok zinciriyle çalışmasıyla paralel doğrultudadır. Birçok koleksiyoncu NFT satın alsa da asıl amaç genel anlamda yatırımdır.

İLK OTOMOBİL NFT'Sİ SATIŞA SUNULDU

MG Motor, aralık ayında ilk NFT'sini bastığını açıkladı. Böylece Hindistan'da NFT üreten ilk otomobil markası haline geldi. NFT 28 Aralık tarihinde satışa sunuldu. Dijital üründen 1111 tane bulunuyor.

Ferrari de dijital dünyaya büyük bir sıçrayış yapıyor. Velas ile iş birliğine giden otomobil markası, dijital dünyada bir Ferrari koleksiyonu yaratıyor. 

NFT ALANLARA NE AVANTAJLAR SAĞLANIYOR?

NFT ve token dünyası sadece dijital koleksiyon ve yatırım temelli ilerlemiyor. Aynı zamanda satın alınan NFT'nin kurumsalından edinilecek çıkarlarla da alakalı olabiliyor. Birçok firma, sattıkları dijital varlıklarıyla birlikte satın alanlara bazı imtiyazları da tanıyor. TOGG'un da bunu yapması beklenmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal