Yerli Envantere Bir Yenisi Daha: Milli İstihbarat Gemisi Geliyor!

Milli imkanlarla üretilen Türkiye'nin ilk milli istihbarat gemisi TCG UFUK Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrif edeceği tören ile envantere girecek. İşte detaylar...

14.01.2022-13:54 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-14:03) Yerli Envantere Bir Yenisi Daha: Milli İstihbarat Gemisi Geliyor!

İnsansız Hava Araçlarında yapmış olduğumuz başarılı operasyonlar ile tüm Dünya'nın dikkatini çekmiştik. Şimdi ise yeni başarılara yelken açacak olan yerli ve milli istihbarat gemimiz TCG UFUK envantere giriş yapacak. Bu sayede kendi savaş gemilerini yapan sayılı ülkeler arasına girdik. Türkiye, deniz gücünü artırmaya tam gaz devam ediyor.

AÇILIŞINI BAŞKAN ERDOĞAN YAPACAK

TCG Ufuk'un Deniz Kuvvetleri'ne teslim töreni İstanbul Denizcilik Tersanesi'nde gerçekleştirilecek. Törene Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katılacığını açıkladı.

TCG Ufuk (A-591) gemisi STM ana yükleniciliğinde inşa edildi. Test ve Eğitim Gemisi olarak geliştirilen TCG Ufuk, sinyal ve elektronik istihbarat görevlerinde de kullanılabilecek. Bu nedenle Test ve Eğitim gemisi olmasına rağmen Türkiye'nin ilk milli istihbarat gemisi olarak da kayıtlara geçiyor.


DONANIMLARINDA 'ASELSAN' İMZASI

Ufuk Korveti'nin komuta kontrol, elektronik sistemler ve test eğitim sistem donanımları ASELSAN tarafından tasarlandı ve geliştirildi. Önleyici istihbaratın, özellikle sinyal istihbaratının önem kazandığı bugünün dünyasında Ufuk Korveti, çok büyük bir boşluğu dolduracak. 


DENİZLERİN GÖZÜ KULAĞI OLACAK

Önleyici istihbaratın, özellikle sinyal istihbaratının önem kazandığı bugünün dünyasında Ufuk Korveti, çok büyük bir boşluğu dolduracak. Korvet, Türkiye'nin denizlerde gören gözü, duyan kulağı olacağını herkes bilecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal