TUSAŞ Açıkladı, Kazakistan'a Yerli Ve Milli ANKA'ların İhracatı Gerçekleştirilecek!

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil yapmış olduğu açıklamalarda yerli üretim ANKA'ların Kazakistan'a ihraç edileceğini duyurdu.

27.11.2021-14:43 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-15:27) TUSAŞ Açıkladı, Kazakistan'a Yerli Ve Milli ANKA'ların İhracatı Gerçekleştirilecek!

İhracat sözleşmesi kapsamında Kazakistan'a 2023 yılına kadar 3 ANKA, 2 yer sistemi ve lojistik destek paketi teslim edilmesi planlanıyor.

Kazakistan Sanayi Altyapı Geliştirme Bakanlığı ile TUSAŞ yetkililerinin yaptığı anlaşma sonucunda Türkiye, 2023 yılına kadar Kazakistan'a 3 Anka, 2 yer sistemi ve çeşitlik konularda lojistik destek verme konusunda fikir birliğine vardı.

TÜRKİYE'NİN GURURU ANKA'LAR DÜNYAYA YAYILIYOR

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda yapılan ihracatın gurur verici olduğunu belirterek şu sözlere yer verdi;  "Ülkemizin gururu olan ANKA'larımız için özel bir ihracat başarısı gerçekleştirdik. Tunus'tan sonra Kazakistan ihracatını çok önemli bir başarı olarak değerlendiriyoruz. ANKA'larımızın artık uluslararası alanda kullanılacak olması bizleri gururlandırıyor. ANKA üretiminde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum." 

TÜRKİYE-UKRAYNA ARASINDAKİ BAYRAKTAR TB2 SATIŞLARI

Türkiye, geçtiğimiz günlerde yerli ve milli üretimi olan Bayraktar TB2 SİHA’yı Ukrayna’ya satmıştı. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada Bayraktar TB2’nin bir hedefi vurduğu açıklandı. Ukrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar TB2 SİHA kullandığını açıkladı. Yapılan açıklamada SİHA'nın güdümlü füze kullanarak ayrılıkçılara ait bir obüsü yok ettiği duyuruldu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbas'ta Rus yanlısı ayrılıkçıların kullandığı bir obüsü Bayraktar TB2 SİHA ile vurma görüntülerini paylaştı. AA'da yer alan habere göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların, obüsler kullanarak ateşkes ihlali yaptığı ve bunun sonucunda bir Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği, 2 askerin yaralandığı belirtildi. AGİT Özel misyonu kanalıyla konuya ilişkin nota gönderilmesine rağmen sonuç alınamadığı aktarılan açıklamada, ayrılıkçıları ateşkese zorlamak için Bayraktar TB2 SİHA'nın ilk kez kullanıldığı ifade edildi. Açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait SİHA'nın, temas hattını geçmediği ve güdümlü füze kullanarak ayrılıkçılara ait bir obüsü yok ettiği bilgisi paylaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal