Yerli Aşı Umutları Yeşertmeye Devam Ediyor

Erciyes Üniversitesi'nde devam eden yerli Kovid-19 aşı çalışmalarında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Çalışmalarda Faz-1 kapsamındaki uygulamalar sona erdi ve hiçbir ciddi yan etkiye rastlanmadığı belirtildi.

14.12.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 14.12.2020-15:15) Yerli Aşı Umutları Yeşertmeye Devam Ediyor

Erciyes Üniversitesi, Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) ile İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen koronavirüs aşı çalışmaları devam ediyor. Yerli aşı adayları arasında yaygın olarak uygulanmaya en yakın olan ve insan deneyleri sürdürülen aşının Faz-1 aşamasındaki ilk doz uygulaması, Kasım ayında 44 gönüllüye uygulandı. Bu uygulamalarda önemli bir yan etkiye rastlanmazken, ikinci doz uygulamasının da 26 Kasım'da başladığı bildirildi. Faz 1'in ikinci dozu da 44 gönüllüye uygulandı. İkinci dozun 44 gönüllüye uygulanmasıyla bugün itibarıyla Faz-1 çalışmaları tamamlandı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, ‘Kovid-19'a karşı üniversitemiz tarafından geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen yerli aşımızın Faz-1 ikinci dozlaması bugün tamamlandı ve ciddi hiçbir yan etki görülmedi. Her şey yolunda giderse inşallah bu ay sonuna kadar Faz-2'ye geçmeyi planlamaktayız’ diye konuştu.

Bunun yanı sıra Faz-2 kapsamında 200 gönüllüye aşı uygulanacağının planlandığı duyuruldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal