Yerel seçimde adaylar resmileşiyor: Kesin listeler bugün belli olacak

Mart ayının sonunda yapılacak yerel seçimlerde aday olan isimlerin kesin listesi bugün yayımlanacak. Listelerin ilanı sonrası birleşik oy pusulası basımı başlayacak. Detaylar haberimizde…

03.03.2024-09:43 - (Son Güncelleme: 03.03.2024-09:43)

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanan seçim takvimine göre bugün kesin aday listeleri duyurulacak. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde 34 siyasi parti adaylarını 20 Şubat tarihinde YSK’ya teslim etmişti.

Kesin listeler bugün belli olacak

TRT Haber’de yer verilen habere göre; İtiraz, istifa veya vefat gibi sebeplerle oluşan eksikliklerin tamamlanma sürecinin son tarihi 2 Mart olarak belirlendi. Seçime katılacak siyasi partilerin adayları ve bağımsız adaylara ait kesin listeler, bugün itibariyle resmi olarak ilan edilecek. İlçe belediye başkanları listeleri ilçe seçim kurulları tarafından, büyükşehir belediye başkanlığı listeleri ise il seçim kurulları tarafından açıklanacak. Listelerin ilanıyla birlikte, il seçim kurulları birleşik oy pusulalarının basımına başlayacak. 

YSK seçim kesin aday listeleri

Basım işlemleri tamamlandıkça pusulalar ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilecek. Sandık kurullarının oluşumu ise 4 Mart'ta tamamlanacak ve görev alacak kişilere bilgi verilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal