Ölümü Rusya’yı karıştırmıştı: Muhalif lider Navalni mezarında anıldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Borisovo mezarlığına defnedilen muhalif lider Aleksey Navalni’nin mezarına binlerce kişi ziyarette bulundu. Navalni, geçtiğimiz haftalarda hapis yattığı ceza evinde hayatını kaybetmiş ve ülkede ortalık karışmıştı. İşte detaylar…

03.03.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 03.03.2024-09:35)

Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en büyük rakiplerinden birisi olarak görülen muhalif lider Aleksey Navalni, hapis yattığı cezaevinde hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz günlerde cenaze töreni gerçekleşen Navalni’nin mezarına binlerce kişi çiçek bıraktı.

Muhalif lider Navalni mezarında anıldı

NTV’nin yer verdiği habere göre; Kremlin, Aleksey Navalni'nin ailesine, aile içinde düzenlenmesi istenen sessiz bir cenaze töreni için baskı yapmıştı. Ancak cuma günü gerçekleşen törene binlerce kişi katıldı, kalabalık savaşa hayır sloganları atarak Putin'e eleştirilerde bulundu. Törenin ardından en az 100 kişi gözaltına alındı. Navalni'yi mezarı başında anmak için toplananlar dün de güvenlik riskiyle karşı karşıya kaldı. Rusların mezarlığa polis kontrolünden geçerek girmesi sırasında her an kayıt altına alındı.

Navalni cenazesi

Ölümü dünyada gündem oldu

3 yıldır hapiste tutulan Navalni, geçen ay hücresinde hayatını kaybetti. Resmi kayıtlarda ölüm sebebini "doğal nedenler" olarak gösterilse de, Navalni'nin öldürüldüğüne dair şüpheler bulunuyor. Daha önce zehirlenen Navalni, uzun bir süre Almanya'da tedavi altına alınmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal