Türkiye'ye resmi ziyaret için yola çıkıyor: Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas geliyor!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere yola çıkması planlanıyor. Filistin Dışişleri Bakanı Riyad al-Maliki, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, Devlet Başkanı Abbas'ın Salı günü Ankara'ya gelmeyi planladığını duyurdu. Bu ziyaret, Türkiye ile Filistin arasındaki diplomatik ilişkilerin güçlenmesi ve bölgesel konulardaki iş birliğinin artırılması açısından önem taşıyor.

02.03.2024-13:20 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-14:50) Türkiye'ye resmi ziyaret için yola çıkıyor: Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas geliyor!

Dışişleri Bakanı Maliki, Abbas'ın ziyaretinin, Filistin halkının haklarını savunma çabalarını desteklemek amacıyla Türkiye ile Filistin arasındaki stratejik iş birliğini daha da güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Ziyaret, Türkiye'nin Filistin'e yönelik politik ve insani desteğini vurgulayarak, bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesine yönelik çabalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Mahmud Abbas'ın Türkiye ziyareti, Filistin'in içinde bulunduğu zorlu siyasi ve ekonomik koşullar bağlamında Türk hükümetinin desteğini almak üzere yapılan önemli bir diplomatik girişim olarak değerlendiriliyor. Türkiye, Filistin halkının haklarına duyduğu bağlılıkla tanınan bir ülke olarak Filistin'e yönelik yardımları ve siyasi desteği ile bilinir.


Maliki açıklamada bulundu

3. Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Filistinli Bakan Maliki, şu ifadelerde bulundu:

"Bu ülkeler (Avrupa ülkeleri) inisiyatif almalı, bu inisiyatif Filistin devletini tanımakla başlayabilir. Müslüman ülkeler ve uluslararası camia net bir duruş göstermeli, İsrail'in yüzyıllardır devam eden mevcut durumu değiştirme çabalarını boşa çıkarmalıyız. Gazze'de bundan sonra da çalışacak tek yetkili ve meşru yönetim Filistin yönetimidir, Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de Filistin yönetimi olacaktır"



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal