Meteoroloji tarih vererek uyardı: Sıcaklıklar düşecek yağışlar güçlenecek

Meteoroloji’nin yaptığı son dakika açıklamasına göre Türkiye’de güneşli ve sıcak havalar önümüzdeki günlerde daha soğuk ve yağışlı hale gelecek. Yetkililer özellikle Çarşamba gününe işaret etti. İşte 3 Mart 2024 hava durumu…

03.03.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 03.03.2024-14:35)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Mart 2024 Pazar tarihli hava durumu raporunda beklenen uyarıyı yaptı. Yapılan tahminlere göre yurt genelinde hava sıcaklıklarının 2-4 derece aralığında düşmesi ve sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemiz genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu (Eskişehir hariç), İç Anadolu, Batı ve (Ordu hariç) Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana'nın batı ve Mersin'in doğu çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Ayrıca, doğu kesimlerde pus ve yer yer sis oluşması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

3 Mart hava durumu

Uyarılar

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, ülke genelinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyden esmesi beklenirken, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu bölgelerdeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

3 Mart 2024 hava durumu

3 Mart hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal