Yeni Kabine Toplantısı Başladı, Öne Çıkan Başlıklar Ne?

'Yeni kabine toplantısı ne zaman?' şeklindeki sorular, koronavirüs salgınındaki vaka oranlarının artmasıyla birlikte daha sık sorulmaya başlandı. 'Yeni kabine toplantısı ne zaman? Saat kaçta? Toplantıda hangi kararlar alınacak?

29.03.2021-12:55 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-17:46) Yeni Kabine Toplantısı Başladı, Öne Çıkan Başlıklar Ne?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önderliğinde bugün toplanacak. Koronavirüs salgını hakkında son dakika gelişmeleri, yeni güncellemeleri ve genel durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapacağı sunumla kabineye sunacak. Konuşulacak konular arasında yüz yüze eğitim sonrası artan vaka sayıları, hastane doluluk oranları, okullarda alınması gereken önlemler masaya yatırılıp değerlendirilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde yapılacak Kabine Toplantısında Ticaret Bakanlığı ve ve Sağlık Bakanlığının en çok konuşacak bakanlıklar olacağı konuşuluyor. Söz alacak bakanlar sunum yapıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapacaklar.


YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

'Kabine toplantısı ne zaman?' sorusu Türkiye'nin ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. İki haftada bir toplanan kabine bugün bir kez daha bir araya gelip toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek. Türkiye saatiyle 15:00'da yapılacak olan toplantıda yeni konular masaya yatırılacak. Kritik toplantıda birçok konu üzerinde konuşulacak ve tartışılacak. Toplantıda artan vaka sayıları, yüz yüze eğitim sonrası vakalar ne kadar arttı, okullarda nasıl önlemler alınmalı hakkında konuşulacak. Koronavirüs hakkında son haberleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunumuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak. Aynı zamanda yakın tarihte onay alan Turkovac aşısının ne zaman kullanılacağı hakkında konuşulacak.

YENİ KABİNE TOPLANTISI KONULARI

Toplamının bir diğer gündemi de fahiş fiyatlarla mücadele olacak. Fahiş fiyatlarla mücadelede atılacak adımlar için yasal düzenlemeler konuşulacak. Tarladan markete giden yolda artan fiyatlar hakkında tartışılacak ve fiyatlar düzenlenecek. Gıda enflasyonu konulardan en önemlisi olacak görülüyor. 

Diğer bir konu da Yunanistan ile devam eden istişafi görüşmeler ile birlikte İran ve Irak ile  yapılan istişari konuşmalar da gündemde olacak. 

SON KABİNE TOPLANTISINDA HANGİ KARARLAR ALINMIŞTI?

27 Eylül Kabine Toplantısında birçok karar alınmıştı. BM 76. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha adil bir dünya mümkündür anlamında yaptığı açıklamalarla gündem olmuştu. İklim değişikliği üzerinde de konuşan Erdoğan, iklim değişikliği yüzünden oluşan doğal afetlerden söz etti. Aynı zamanda 27 Eylül'deki toplantıda Paris İklim Anlaşmasının imzalanacağını açıklamıştı. İstihdam oranının yüzde 45'e ulaştığını açıklayan Erdoğan, ihracatın 210 milyar doları aştığını dile getirdi. Cumhurbaşkanının açıklamalarına göre işsizlik %12'ye geriledi. Aziz Sancar Burs Programı'nın başlayacağını da kabine toplantısı sonrası duyurularında açıklamıştı. Cumhurbaşkanının diğer açıklamaları: 


"Eğitim en çok yatırım yaptığımız alanlardandır. Uzaktan yürütülen eğitim faaliyetlerinin yüz yüze eğtimin yerini alamadığını gördük. Bu sebeple yüz yüze eğitim konusunda kararlı bir tutum ortaya koyduk. 6 Eylül'de başlayan eğitim faaliyetleri alınan tedbirlere uygun bir şekilde başarıyla devam ediyor. Yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından elbette aksaklıklar olmuştur. Bunlarda ilgili kurumlarımız tarafından giderilmiştir. Yüz yüze eğitimin aksamaması için 722 milyonluk ödeneği yerlerine ulaştırdık."

"Türkiye, dünyanın en fazla sayıda yurda sahip ülkesidir. Son zamanlarda bazı park, bahçe banklarında yatanlar... Bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar sözde öğrenci. Gezi Parkı olayı neyse bir başka versiyonudur. Hükümete geldiğimizde 190 olan yurt sayısını 774'e, 182 bin olan yatak kapasitesini 719 bine biz çıkardık. Özel yurtlarımızın 300 binin üzerindeki kapasitesi de öğrencilerimizin hizmetindedir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal