Kabine Beştepe'de Toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de bir araya geldi. Toplantıda, şehirlerdeki vaka artışları göz önünde bulundurulacak, yasaklamalarla alakalı bir değişiklik yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.

29.03.2021-09:03 - (Son Güncelleme: 29.03.2021-16:50) Kabine Beştepe'de Toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, kademeli normalleşme sürecinde bir aylık süreci masaya yatırılacak. Vaka artışları değerlendirilecek, mutasyonlu virüsün durumu takip edilecek.

Önlemlerin hafifletilmesinin Türkiye'nin koronavirüs (kovid-19) tablosuna yansıması değerlendirilecek. Sağlanan veriler ile kritik kararlar verilecek.

KOVİD-19 HARİTASI DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıda dikkatler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapacağı sunumda olacak. Bilim Kurulu öneri görüşleri kabine mensuplarıyla paylaşılacak. Yüz bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka artışını gösteren haritada değerlendirme yapılacak.

Pandeminin sağlık başta olarak eğitime, ekonomi ile sosyal yaşama tesirleri değerlendirilecek. Önlemlerin nasıl sürdüreceğine karar verilecek.

Toplantıda, aşılamada sürecindeki son durum da masaya yatırılacak. Yol haritası üzerinde değerlendirme yapılacak. Çin, Almanya ile Rusya başta olarak üzere yurt dışından aşı sağlanması ve yerli aşı faaliyetlerindeki son durum değerlendirilecek.

Kabine toplantısında verilen kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlarla paylaşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal