Yavuz Sultan Selim’in Hayatı Beyazperdeye Taşınıyor

Zamanın İskender’i Yavuz Sultan Selim’in hayatı beyazperdeye taşınıyor. 2023 yılında vizyona girmesi planlanan filmin yapımcısı Halit Arabacı, film ile ilgili açıklamalarda bulundu.

02.03.2021-16:53 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-16:53) Yavuz Sultan Selim’in Hayatı Beyazperdeye Taşınıyor

Konuyla ilgili samimi açıklamalar yapan Halit Arabacı: ‘Bizim toplumumuzda Yavuz Sultan Selim çok eleştirilen bir padişah. Ama ben çok hassasiyetli, güzel ve global bir film ortaya çıkartacağımızı düşünüyorum. Ciddi bir ekip var. Tabii ki senaryodan kostümlere kadar araştıran tarihçi arkadaşlarımız, o dönemi çok iyi bilen insanlar var. Liyakatli insanlarla çalışmak çok keyifli. Benim de çocukluğumdan itibaren tarih merakım vardı. Kendi çapımda ciddi araştırmalar yaptım. O ekibin içinde bulunmak ve onlarla bu konuları istişare etmek ve öğrenmek çok keyifli geliyor.’ ifadelerini kullandı.

‘ÇOK FAZLA İNSAN EMEK SARF ETTİ’

Öte yandan filmin hazırlık ve senaryo sürecinin de uzun sürdüğünü söyleyen Arabacı, Muallim filminden de kısaca bahsetti; ‘Çok fazla insan, gerçekten ciddi emek sarf etti. Muallim'in baş karakteri Ali, Fransa'ya gitmiş, orada eğitim almış bir mühendis, bir Jön Türk. Daha sonra memlekete geliyor ve sürgün ediliyor. Film, yaşanmış bir hikayeden bahsediyor. Aslında o zamanda başlayan bir aydın sorununu da anlatıyor.’ dedi.

‘GÜZEL BİR FİLM OLDUĞUNA İNANIYORUZ’

Sözlerine devam eden Arabacı; ‘Yani sadece bir sinema filmi değil, aynı zamanda mesajı olan da bir film oldu. Süreci bitirdik. Güzel bir film olduğuna inanıyoruz. Şirketimizin ilk sinema filmiydi. Çok keyifliydi. Bu sektörün içinde olmak da çok keyifliydi. Filmi pandemi sürecinden dolayı geçen yıl vizyona sokamadık. İnşallah bu yıl 24 Kasım'da veya daha öncesinde belirlediğimiz bir tarihte vizyona sokacağız.’ ifadelerini kullandı.

‘ZORLU BİR SÜREÇTİ’

Çekimlerinin 5 hafta sürdüğünden bahseden Arabacı şu sözleri söyledi; ‘İzmir'de de birkaç sahnemiz oldu. Zorlu bir süreçti. Sıcaklığın 45, 50 dereceleri bulduğu bir dönemdi. Kula, çok sıcak bir yer. Oyuncularımız gerçekten fedakarca, canla başla çalıştılar.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal