Yavuz Bahadıroğlu

Ünlü yazar, ilim ve düşünce adamı Yavuz Bahadıroğlu onlarca tarihi ve ilmi esere imza atmış bir yazardı. Yavuz Bahadıroğlu'nun vefat haberi üzerine kim olduğu merak edilmeye ve araşırılmaya başlandı. Yavuz Bahadıroğlu kimdir? Kaç yaşında vefat etti?

22.01.2021-10:16 - (Son Güncelleme: 22.01.2021-10:16) Yavuz Bahadıroğlu

Uzun süredir rahatsızlığı bulunan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Yavuz Bahadıroğlu'nun kim olduğu araştırılıyor. Osmanlı İmparatorluğu hakkında ölümsüz eserleri yanı sıra, Sunguroğlu roman serisi ile büyük bir ivme yakalayan Yavuz Bahadıroğlu kimdir? Yavuz Bahadıroğlu nereli ve kaç yaşında vefat etti?

YAVUZ BAHADIROĞLU MESLEĞİ NEDİR?

Yavuz Bahadıroğlu olarak bilinen Türk roman ve hikâye yazarı, gazeteci, radyo programcısının gerçek adı Niyazi Birinci'dir. 1945'te Rize'de dünyaya gelen yazar, 21 Ocak 2021'de vefat etti.

Gazeteciliğe 1971 yılında İstanbul'da başlayan Bahadıroğlu, Yeni Asya gazetesinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Öte yandan gazete, dergi ve şirket yöneticiliği görevlerinde de yer aldı.

Sunguroğlu romanı ile büyük bir çıkışa imza atan Yavuz Bahadıroğlu, bunun ardından da Buhara Yanıyor romanı ile de satış rekorları kırdı. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli dönemlerini kaleme alan Bahadıroğlu, yurt içi ve yurt dışında da çeşitli konferanslara katıldı. İki kitabı Kültür Bakanlığınca yayınlanan Bahadıroğlu son olarak da Yeni Akit Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktaydı. 

YAVUZ BAHADIROĞLU EŞİ-ÇOCUKLARI

Yavuz Bahadıroğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal