Yatırımcıların yeni gözdesi Çanakkale Köprüsü çevresindeki araziler

Birçok yatırımcının gözü 5 ay önce hizmete giren Çanakkale Köprüsü’nün çevresindeki arsalarda. Uzman isim uzun vadede döviz veya altın yerine arsaya yatırım yapanların kazançlı çıktığını belirtti. İşte detaylar…

18.08.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 18.08.2022-17:24) Yatırımcıların yeni gözdesi Çanakkale Köprüsü çevresindeki araziler

5 ay önce hizmete giren 1915 Çanakkale Köprüsü’ne ilgi büyük. Marmara bölgesinin beşinci asma köprüsü olan Çanakkale Köprüsü, bölgedeki emlak sektörünü de canlandırdı. Dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü olan Çanakkale Köprüsü çevresindeki arsalara yatırımcıların ilgisi büyük. 

Altın yerine arsa alın 

1915 Çanakkale Köprüsünün bölgedeki emlak sektörünü hareketlendirdiğini dile getiren Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Kılıç, uzun vadede döviz veya altın yerine arsaya yatırım yapanların kazançlı çıkacağını belirtti. Çanakkale Köprüsünün faaliyete girmesinden sonra bölgede talep patlaması yaşandığına dikkat çeken Kılıç, "Dişinden tırnağından arttırarak birikim sahibi olan küçük yatırımcı öncelikle doğru fiyattan arsa alımı yapmalı. Doğru fiyattan alınmış arsa asla kaybettirmez. Bu sebeple alım yaparken mutlaka bir gayrimenkul danışmanından fikir alınmalı. Çok detaylı fiyat araştırması yapılmalı. Arsa tercihi yapılırken de, şehrin gelişen bölgelerinden alım yapılmalı. Arsa yatırımı kısa vadeli yatırım değildir. Çok kazandırır ama orta ve uzun vadeli düşünmek en akıllıcasıdır” dedi. 

Çanakkale Köprüsü çevresinde satılık arsa

Arsa alınırken bazı dikkat edilmesi gereken hususlar olduğuna değinen Kılıç, Merkezlerinin Çanakkale'de, şubelerinin ise Biga ve Gönen'de bulunduğunu belirten "Hisseli tapusu olan arsa ve araziler en son tercihiniz olmalı. Ayrıca verimli tarım topraklardan uzak durmak gerekir. Çünkü bu topraklar inşaat değil tarımsal üretim için kullanılmalı" diye konuştu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal