Yaşlı ve engelli maaşı hangi tarihte yatacak? 16 Mart 2024 Engelli ve yaşlı aylığı nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın Mart ayında yapılacak sosyal yardım ödemeleri hakkında yaptığı açıklamanın ardından yaşlı aylığı ve engelli maaşı yatma tarihleri merak konusu oldu. Peki Yaşlı ve engelli maaşı hangi tarihte yatacak? 16 Mart 2024 Engelli ve yaşlı aylığı nasıl alınır? İşte detaylar…

16.03.2024-12:59 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-12:59)

İhtiyaç sahibi yaşlı ve engellilere veya onların yakınlarına ödenen yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın Mart ayında yapılacak sosyal yardım ödemeleri hakkında açıklama yaparak ödemelerin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Peki Yaşlı ve engelli maaşı hangi tarihte yatacak? 16 Mart 2024 Engelli ve yaşlı aylığı Nasıl alınır? 

Yaşlı ve engelli maaşı hangi tarihte yatacak? 

Bakan Göktaş’ın yaptığı açıklamaya göre, Mart ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri 16 Mart 2024 Cumartesi günü itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandı. Göktaş, bu ay yapılan ödemelerin toplamda 4,8 milyar lira olduğunu vurguladı.

Bakan Göktaş ödemelerle ilgili olarak, ‘’Mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Yaşlı ve engelli maaşı hangi tarihte yatacak? 16 Mart 2024 Engelli ve yaşlı aylığı nasıl alınır?

Engelli ve yaşlı aylığı sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası aracılığıyla evde bakım aylıkları kolayca sorgulanabiliyor.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyorlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal