Uraloğlu müjdeyi verdi: “Şehir Hastanesi Tramvay Hattı hizmete giriyor!”

Bakan Ulaştırma ve Altyapı Uraloğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yarın hizmete gireceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, proje kapsamında Kocaeli Şehir Hastanesine ulaşımın 15 dakikaya düşeceğini belirtti. Ayrıca, 5 istasyonu olacak hat, günde 210 bin vatandaşı taşıyacak kapasitede olacak.

16.03.2024-12:46 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-13:37) Uraloğlu müjdeyi verdi: “Şehir Hastanesi Tramvay Hattı hizmete giriyor!”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesi arasındaki bağlantıyı sağlayacak 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yarın hizmete gireceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu hat sayesinde Kocaeli Şehir Hastanesine ulaşım süresinin 15 dakikaya kadar düşeceğini ve hat boyunca toplam 5 istasyon bulunacağını belirtti. Ayrıca, hat günlük olarak 210 bin vatandaşı taşıyacak kapasitede olacak. Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi istasyonlarından oluşan 3,1 kilometrelik tramvay hattının yapımının 1,5 yıldan kısa bir sürede tamamlandığına dikkat çeken Uraloğlu, "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ile İzmitli vatandaşlarımızı trafik sıkıntısından kurtaracağız. Ayrıca, hat Otogar istasyonundan Plajyolu tramvay hattına da entegre olacak" şeklinde konuştu. Bu proje, şehir içi ulaşımın kolaylaştırılması ve hastane ulaşımının daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla hayata geçirildi.


416 kilometre raylı sistem projesi gerçekleştirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde yürütülen kent içi raylı sistem projelerinde önemli bir kilometre taşına ulaşıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, "Türkiye'de 416 kilometre kent içi raylı sistem projesini tamamladık" açıklamasında bulundu. Bu proje kapsamında 12,4 kilometrelik ray imalatının gerçekleştirildiğini ve 5 istasyonun betonarme ve mimari imalatlarının tamamlandığını belirterek şu açıklamada bulundu:

"Toplamda 40 bin 819 metreküp beton, 5 bin 975 ton demir imalatı gerçekleştirdik. Ayrıca 8 bin 500 metreküp taş duvar, 3 bin 980 metrekare taş pere ve 2 bin 400 metre fore kazık imalatı da tamamladık. Projemizin elektromekanik ve sinyal imalatlarını da yaptık. Göründüğünden çok daha büyük bir projeyi kısa sürede hizmete açıyoruz. Çünkü 2003 yılından itibaren Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde demir yolları sektöründe dev yatırımlarla büyük mesafeler katettiğimiz gibi kent içi raylı ulaşım sistemlerinde başta büyükşehirlerimiz olmak üzere ülkemiz genelinde büyük ilerlemeler sağladık. Hiçbir projeyi küçük görmedik. Hiçbir projede gecikmeye izin vermedik. Bakanlık olarak Türkiye genelinde 416 kilometre kent içi raylı sistem projesini tamamladık. İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da da toplam 60,7 kilometre raylı sistem hattının yapım çalışmalarını sürdürüyoruz."

Bakan Uraloğlu, bu projenin ülkenin kent içi ulaşım altyapısını güçlendirmek, daha modern ve etkili bir toplu taşıma sistemine kavuşturmak amacıyla yürütüldüğünü vurguladı. Raylı sistemlerin, yoğun nüfuslu bölgelerde trafiği hafifletme, çevreyi koruma ve toplu taşımayı teşvik etme gibi önemli avantajları bulunduğuna dikkat çeken Uraloğlu, "Özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın trafik nedeniyle yaşamının kabusa dönüşmemesi için önemli kent içi raylı sistem projelerini Bakanlık olarak biz yapıyoruz. Şehir, belediye ayrımı yapmadan vatandaşlarımız için hizmette dur durak demiyoruz." ifadesinde bulundu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal