Yaşınıza Göre Doğru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Güzellik bakımlarınız ile cildinize ekstra özen göstermeniz her yaşta oldukça önemli ve gerekli. Ancak bu bakımları da yaşınıza göre yapmalısınız. Yaşınıza göre cilt bakımı nasıl yapılır? Hangi yaşta hangi bakım yapılmalıdır?

03.03.2021-16:19 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-16:19) Yaşınıza Göre Doğru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Her yaşın kendine özgü gereksinimleri var. Bu adımlar ile doğru cilt bakım rutinini doğru yaşta uygulamanız için önerileri derledik...

20'Lİ YAŞ GRUBU

20'li yaşlar cildinizi iyileştirmek değil korumak isteyeceğiniz bir dönem. Dolayısıyla eğer 20'lerinizdeyseniz nemlendirici ve güneş koruyucu ürünlere yönelmelisiniz. Cilt dokusunu korumak için güneş kremi kullanmak oldukça önemli. Yoğun nem yüklemesi içinse favori içerik: Hyalüronik asittir.

30'LU YAŞLAR (KRİTİK)

30'lu yaşlarda cildinizde bazı değişimler gözlemleyeceksiniz. Düşmeye başlayan cilt kalitesinin yanında cildi sıkı tutan doku zayıflamaya başlayabilir. Bu yüzden cildi dış etkenlere karşı korurken güçlendiren ve sıkılaştıran askorbik asit favori içeriklerimizden.

40'LI YAŞLAR 

40'lı yaşlarda cilt iyice incelirken yağ üretimi azalıyor, kuruluk, sarkma ve gözenek problemleri başlayabiliyor. Bu yaşlarda hassaslaşan cilt için nazik temizleyiciler kullanırken cildi desteklemek ve azalan bağ dokuyu güçlendirmek için peptid ve kolajen üretimini hızlandıran ürünlere yönelin.

50'Lİ YAŞLAR

50'li yaşlar vücutta hormonal dengenin çabuk bir şekilde değiştiği dönemdir. Ciltteki faydalı yağ asitleri, kolestrol ve seramidler bu dönemde eksilerek cildin dolgunluğunu yitirmesine sebep olabiliyor. Bu yüzden cildi güçlendirecek zengin nemlendirici ve dolgunlaştırıcı özellikli ürünlerle cilde canlılığını geri kazandırabilir ve kırışıklıkları azaltabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde kırışıklıkların gözle görülür şekilde ortaya çıkmaya başladığı dudak çevresi ve dekoltenize de ekstra bakım uygulamalısınız.

60'LI YAŞLAR

60'lı yaşlarda en çok şikayetçi olacağınız problem ciltteki sarkmalar. Yüz egzersizleri ve masaj aletlerinin yanında yine dolgunlaştırıcı ve ekstra nemlendirici ürünlerle cildinizi desteklemelisiniz. Ayrıca henüz başlamadıysanız mucizevi etkileriyle retinol de gözle görülür bir iyileşme için en güçlü müttefiklerinizden olacak. Ancak retinol kullanmadan önce yan etkileri azaltılmış yeni nesil formüllere sahip ürünlerden edinin.

70'Lİ YAŞLAR

70'li yaşlarda cildinize sert bir bakım rutini uygulamak istemezsiniz. Yoğun nemlendirici ve sıkılaştırıcı özelliğe sahip ürünler güçlerini doğal içeriklerden almalı. Bu sayede cildi yormadan kaybettiği nemi ve canlılığı ona geri kazandırabilirsiniz. Bu doğal destek, derin kırışıklıkların görünümünü hafifletmeye ve cildinize taze bir etki bırakmaya yarayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal