Yargıtay'dan Talep Geldi! HDP'nin Banka Hesabına Tedbir Yolda

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'nin kapatılmasının talep edildiği iddianamesinde, partinin banka hesaplarına tedbir getirilmesi de talep edildi.

08.06.2021-11:22 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-12:17) Yargıtay'dan Talep Geldi! HDP'nin Banka Hesabına Tedbir Yolda

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisinin (HDP) tamamen kapatılması talebi ile tekrar dava açtı. Hazırlanan iddianame, Anayasa Mahkemesine (AYM) gönderildi.

TEKRAR HAZIRLANIP TEKRAR ANAYASA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eksikliklerin giderilmesi talebiyle iade ettiği Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılmasını istendiği iddianame, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tekrar hazırlandı.

 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in imzasını taşıyan hemen hemen 850 sayfalık iddianame, Anayasa Mahkemesi'ne yeniden gönderildi.

HDP'NİN BANKA HESABINA TEDBİR TALEP EDİLDİ

850 sayfa hazırlanan iddianamede, HDP'nin tüm banka hesabına tedbir getirilmesi istendi.

HDP'NİN KAPATILMA DAVASINDA GELİŞME

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesinde tekrar açılan davada ilk inceleme çalışmaları için raportör görevlendirildi.

NE OLMUŞTU?

HDP’nin kapatılması ile ilgili davalar sürüyor. Geçen günlerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, oldukça kritik açıklamalar yapmıştı. Ve HDP’nin kapatılması ile ilgili  kapatma davasında eksikler olduğu için geri yollanan iddianamenin yeniden hazırlandığını ifade etmişti.

Yargıtay Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi’nin kapatılması için yeniden dava açtı. AYM'ye gönderilen iddianamede 500 partili ile ilgili siyasi yasak talep edildi.

Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

''Halkların Demokratik Partisinin temelli kapatılması talebi ile Anayasa Mahkemesine Cumhuriyet Başsavcılığımızın 17/03/2021 tarih ve 2021/1 sayılı iddianamesiyle dava açılmış ve Mahkemece 31/03/2021 tarih ve 2021/1 Esas (Siyasi Parti Kapatma),2021/1 sayılı Kararı ile iddianamenin iadesine karar verilmiştir. Dosya kapsamında sunulan delillerle Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemler sıralanmış, davalı Partinin bu eylemlerin odağı haline geldiği tereddüde yer vermeyecek şekilde iddianameye dercedilmiştir. Ayrıntıları iddianamemizin "GİRİŞ" kısmında da açıklandığı üzere iade sebeplerine katılmamakla birlikte dosyanın sürüncemede kalmaması için eksiklik olarak belirtilen ancak iade sebepleri içinde gösterilmeyen birtakım hususlar da araştırılarak iddianame yeniden tanzim edilmiştir. Demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından olan siyasi partilerin faaliyetlerini Anayasa ve kanun hükümleri çerçevesinde sürdürecekleri, Anayasa'da yer alan hak ve özgürlüklerin hiçbirini, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne halel getirmeyi amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanamayacakları Anayasa'nın 3, 4 ve 68/2-3. maddelerinde öngörülmüştür.''


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal