HDP’ye Bir Kapatma Davası Daha Açıldı

Yargıtay Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması için tekrar dava açtı.

07.06.2021-18:31 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-19:05) HDP’ye Bir Kapatma Davası Daha Açıldı

HDP’nin kapatılmasıyla ilgili davalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, önemli açıklamalarda bulunmuştu. Ve HDP’nin kapatılmasıyla alakalı kapatma davasında eksikler olduğu için geri gönderilen iddianamenin tekrar hazırlandığını belirtmişti. 

Yargıtay Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması için tekrar dava açtı. Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede 500 partili hakkında siyasi yasak istendi. 850 sayfalık iddianamede partinin banka hesaplarına tedbir konulması talep edildi.

YARGITAY BAŞSAVCISI BEKİR ŞAHİN AÇIKLAMADA BULUNDU

Açıklamada bulunan Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, 'Halkların Demokratik Partisinin temelli kapatılması talebi ile Anayasa Mahkemesine Cumhuriyet Başsavcılığımızın 17/03/2021 tarih ve 2021/1 sayılı iddianamesiyle dava açılmış ve Mahkemece 31/03/2021 tarih ve 2021/1 Esas (Siyasi Parti Kapatma), 2021/1 sayılı Kararı ile iddianamenin iadesine karar verilmiştir. Dosya kapsamında sunulan delillerle Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemler sıralanmış, davalı Partinin bu eylemlerin odağı haline geldiği tereddüde yer vermeyecek şekilde iddianameye dercedilmiştir. Ayrıntıları iddianamemizin "GİRİŞ" kısmında da açıklandığı üzere iade sebeplerine katılmamakla birlikte dosyanın sürüncemede kalmaması için eksiklik olarak belirtilen ancak iade sebepleri içinde gösterilmeyen birtakım hususlar da araştırılarak iddianame yeniden tanzim edilmiştir. Demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından olan siyasi partilerin faaliyetlerini Anayasa ve kanun hükümleri çerçevesinde sürdürecekleri, Anayasa'da yer alan hak ve özgürlüklerin hiçbirini, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne halel getirmeyi amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanamayacakları Anayasa'nın 3, 4 ve 68/2-3. maddelerinde öngörülmüştür' ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal