Yargıtay Başkanı'ndan Rahip Brunson Açıklaması!

Adli yıl açılışında konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'ten Rahip Brunson davası ile alakalı açıklamalar geldi. Cirit, "Bu tür yargılamalarda tek ve mutlak güç bağımsız mahkemelerdedir" dedi.

03.09.2018-11:52 - (Son Güncelleme: 03.09.2018-11:45) Yargıtay Başkanı'ndan Rahip Brunson Açıklaması!

Yeni adli yıl açılışı etkinliğinde Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'ten çok kritik açıklamalar geldi. Cirit, ad vermeden rahip Brunson'ın yargılanması süreci ile alakalı da açıklamalar yaptı.

Yargıtay 1. Başkanı İsmail Rüştü Cirit, yeni adli sene açılışında yaptığı açıklamada Rahip Andrew Brunson’un yargılanma süreci ile alakalı, "İzmir'de bir yabancı ülke vatandaşının İzmir’de tutuklanması ve yargılanması ile alakalı kararları verecek tek ve mutlak güç, yargı görevini Türk milleti için kullanan bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir. Demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti ideallerini yaşatma ve yüceltme iddiasını taşıyan yabancı ülkelerin de öncelikle uluslararası hukuk tarafından korunan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin egemenliğine saygı duyması lazım. Modern demokrasilerin ve devletler hukukunun en temel ilkelerinden bir tanesi olan bu gerçeğin kaba güç kullanılarak ters yüz edilmeye uğraşılması, insan haklarının güçlenmesine değil, zayıflamasına sebep olur" dedi.

FETÖ YARGILAMALARI

Cirit, "HSK ve yüksek yargı mensubu sıfatı taşıyan FETÖ/PDY sanıklarının yargılanmasını yapmakla vazifeli Yargıtay 9. Ceza Dairesine açılan dava sayısı 2017’de 106, 2018’in ilk 7 ayında ise 65 olup yargılama süreçleri sürmektedir. Temyiz araştırması yapan 16. Ceza Dairesinde ise 1671 tane FETÖ/PDY dosyası derdest olup, 730 tane dosyanın temyiz incelemesi adli yargılama ilkeleri kapsamında bitirilmiştir" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal