Yargı'dan FETÖ'ye Skandal Kıyak

FETÖ’nün finans imamı kaçak Ali Çelik’in ortağı olduğu şirketler ile alakalı skandal bir karara imza attı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 şirket için kayyum hükmünü kaldırdı. Bu karar sayesinde milyonluk firmalar Ali Çelik’e geri verilecek.

08.02.2021-11:10 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-11:10) Yargı'dan FETÖ'ye Skandal Kıyak

FETÖ finans imamı, Bank Asya'yı boşaltma operasyonunun planlayıcısı, FETÖ/ PDY çatı davasının kaça zanlısı Ali Çelik'in ortağı olduğu firmalarla alakalı ''pes'' dedirten bir karara imza attı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, Ali Çelik'in ortağı olduğu Yapı Yatırım ve Gayrimenkul A.Ş. ile Yapı Azim Ortaklık Girişim İşletmesi'nde kayyum hükmünü kaldırdı.

Öte yandan öğrenilen son dakika bilgisine göre Mahkeme, Fethullahçı Terör Örgütü'nün para kaynağı Kaynak Holding ile ilişkili 3 firmayla alakalı benzer bir karar verdi

Böylelikle, 5 şirketin FETÖ davalarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan eski sahiplerine devir işlemlerinin önü açılmış oldu. Hala aktif bir şekilde çalışan olan 5 şirketin bilanço büyüklüğü altmış milyon TL'yi buluyor. Kayyum atama kararının kaldırılmasına ilişkin talep gelmemesine rağmen mahkemenin bu hamleyi yapması da yargı çevreleri tarafından şaşırtıcı görüldü.

ŞİRKETLER KAÇAK ALİ ÇELİK'İN

Kayyumluk hükmü verilen şirketlerden Yapı Yatırım ve Gayrimenkul A.Ş., Yapı Azim Ortaklık Girişim İşletmesi'nin % 99.94 hissesi Fethullahçı Terör Örgütü'nün finans imamı olan Ali Çelik'in.

BANK ASYA EMRİ

Devleti yargı darbesi yaparak devirmeye çalıştığı 17-25 Aralık 2013 girişimi başarısızlıkla sonuçlanınca mensuplarına "Evlerinizi, arabalarınızı satın, diğer bankalardaki paralarınızı çekip Bank Asya'ya yatırın" emrini veren örgüt, bankanın kasasındaki paraları yurtdışına kaçırmıştı. Bu planın başındaki isim de Ali Çelik'di.

HORTUMLAYIP FİRAR ETMİŞTİ

Firari Çelik, içeriden Bank Asya'ya el konulacağına ilişkin bilgi alarak öğrendikten sonra 17 milyar TL'yi hortumlayarak İngiltere'ye kaçmıştı.

15 TEMMUZ'DAN SONRA DA PARA YOLLAMIŞ!

FETÖ'nün pek çok şirketini çatısı altında tutan çatı kuruluşu Kaynak Holding'e kayyum atandıktan sonra bulunan belgelerde usulsüz para aktarımları ortaya çıkmıştı. MASAK raporlarına göre, Elis Gayrimenkul, Azim Gayrimenkul, Azim Yeminli Müşavirlik ve Yapı Azim Ortaklık şirketleri aracılığıyla yurtdışındaki örgüt mensuplarına 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra bile para yolladığı tespit edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal