Balıkesir'de FETÖ'nün Hücre Evlerine Operasyon Gerçekleştirildi

Balıkesir'de FETÖ'nün hücre evlerinde gizlenen yedi zanlıya ilişkin aynı zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

02.02.2021-08:43 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-08:43) Balıkesir'de FETÖ'nün Hücre Evlerine Operasyon Gerçekleştirildi

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "gaybubet evi" olarak isimlendirilen hücre evlerine ilişkin operasyonda beş sanık gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, içlerinde örgütün lafta öğrenci sorumlusu ve mesleklerinden alınmış polis, öğretmen, astsubayın da bulunduğu beş şahıs ile ilgili yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ile Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, şehirde örgüt mensuplarının hücre evi olarak kullandığı ifade edilen beş adrese yönelik sabaha karşı Özel Harekat görevlilerinin de katılımıyla operasyon gerçekleştirildi.

Eski polis olduğu öğrenilen bir zanlının bulunduğu eve giden polislere kapıyı açan kadın, eşinin evde olmadığını ifade etti.

Çatı katında arama tarama yapan Özel Harekat görevlileri, zanlıyı gizlendiği yerde buldu.

Cep telefonunun olmadığını ifade edne sanık yatak dolabının üst kısmında yer alan telefonu açmasını isteyen emniyet güçlerine, şifreyi bilmediğini dile getirdi.

Aynı zamanda, eski öğretmen kadın sanık da başka bir evin kilerinde bulundu.

Dijital materyallerin de bulunduğu operasyonda yakalanan, bir takımı örgütün iletişim programı ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen beş zanlının karakoldaki işlemleri devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal