Rektörlüğü İşgal Girişimine Müdahale

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binasını ablukaya almaya çalışan ve bina içerisindekilerin dışarı çıkmasını engelleyen 159 kişi gözaltına alınmıştı. Ardından bir son dakika açıklaması yapan Valilik, 98 kişinin serbest bırakıldığını duyurdu.

02.02.2021-08:15 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-08:15) Rektörlüğü İşgal Girişimine Müdahale

İstanbul Valiliğinin üstüne basa basa yaptığı hatırlatmalara rağmen, toplanma yasağına uymayan 159 kişi gözaltına alındı. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde, Melih Bulu'nun rektör atanmasına karşı başlatılan gösteriler sürüyor. 

Koronavirüsün ülkenin tepesinde olduğu bu zorlu süreçte sosyal mesafe göz ardı edilerek yapılan eylemlere karşı önlem almak isteyen İstanbul Valiliği, bölgede toplanma yasağı kararı almıştı. 

Buna rağmen gösterilere devam eden ve huzuru bozan kişiler gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan kişi sayısının 159 olduğunu açıklayan İstanbul Valiliği bu kişilerin çıkardıkları zorluklara yönelik yazılı bir açıklamada bulundu. 

Valilik, Rektörlüğü abluka altına almak isteyen ve bina içindekilerin dışarı çıkmasının engelleyen kişilerin gözaltına alındığını dile getirdi.

Gözaltına alınmaların Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla yapıldığının işaret eden İstanbul Valiliği, bu doğrultuda başlatılan adli sürecin devam ettiğini dile getirdi.

98 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Valiliğinden yapılan son dakika açıklamasında göre gözaltına alınan 98 kişi serbest bırakıldı. Bu yönde yazılı bir açıklama yapan İstanbul Valiliği şunları söyledi:

''Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen gösterilerde dün gözaltına alınan şüphelilerden 98'i, İl Emniyet Müdürlüğünce ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla serbest bırakılmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal