Ukrayna Üzerinden Kaçmak İsteyen 11 FETÖ'cü Yakalandı

15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız olmasının ardından FETÖ mensupları ülkeden kaçmak için girişimlerini sürdürüyorlar.

05.02.2021-18:11 - (Son Güncelleme: 05.02.2021-18:11) Ukrayna Üzerinden Kaçmak İsteyen 11 FETÖ'cü Yakalandı

15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız olmasının ardından FETÖ mensupları ülkeden kaçmak için girişimlerini sürdürüyorlar.

Meriç Nehri ve Ege Denizi'nden sonra, Türkiye'den Avrupa'ya kaçan FETÖ teröristlerinin yeni adresi ise Ukrayna oldu.

Bunun son örneği ise Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleşen bir olayda yaşandı.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafızları Servisi, Julyani Havalimanı'nda Türkiye'den gelen bir anne ve iki çocuğu sahte Bulgaristan pasaportu ile giriş yaparken yakalandığını açıkladı.

Devlet Sınır Muhafızları Servisi’nden yapılan açıklamada  29 Aralık 2018 ve 1 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleşen olaylarda toplam 8 Türk vatandaşının yakalandığı bildirildi.

'YAKALANANLAR ORTAYA ÇIKIYOR'

Ukrayna'da çalışmalarını sürdüren Devlet Sınır Muhafızları Servisi elemanlarının  1 Ocak’ta bir Türk vatandaşını Ukrayna-Polonya sınırında birisi kadın 2 Moğolistan vatandaşı ile yakaladığı ortaya çıktı.

Söz konusu olayda sınırdan kaçak geçmek üzere olan Türklerin yakalanarak gözaltına alındığı belirtilirken  kolluk kuvvetlerinin olayla ilgili 'yasadışı sınır geçişi ve sınır ihlali' soruşturması başlattığı bildiriliyor.

Ukrayna’ya kaçak girmeye çalışan ve burada Avrupa’ya kaçak geçemeye çalışan ülkeler sıralamasında artık ülkenin sınır komşuları; Moldova ile Rusya’dan sonra Türkiye geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal