Yanan Saç Nasıl Kurtarılır?

Saçlarınız yanmışsa geçmiş olsun. Ama üzülmeyin bu adımları izleyerek saçlarınızı onarabilir ve eski haline getirebilirsiniz. Tabi uzun vadede.

06.08.2019-14:52 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-14:48) Yanan Saç Nasıl Kurtarılır?

Saçlarınızın yanması renginin gitmesi ve sayısının azalması bir kadın için korkunç olabilir. Ama saçınızı kurtarmak için bu adımları izlerseniz kurtarabilirsiniz.

YANAN SAÇ NASIL KURTARILIR?

Öncelikle iş uçlarından birkaç santim kestirin. En kuru ve lastiklenip düğümlenen yeri atmış oluyorsunuz. Görüntü çok daha güzel olacak. Bir ayın ardından uçlardan yeniden birkaç santim kestirdiğinizde moraliniz yerine gelecektir. Saç uzunluğu sizin için oldukça kıymetliyse, saçları hemen uzatan ve saçlı deriyi besleyen yağlardan yararlanabilir arayı kapatırsınız.
Saçı açma işini 1,5-2 aylığına bitiriyorsunuz. Zaman bittiğinde en düşük dozda açıcı uygulayarak kısa bir açma işlemi uygulayabilirsiniz. 15 günde bir kökleri boyatmak zorunda değilsiniz. İyileşmesine vakit vermemiş oluyorsunuz. Tavsiye edilen daha koyu bir tonla 3 ay geçirmenizdir. Koyu ton zararı da gizler.
Bir hafta süresince şampuanın ardından saç kremi yerine “onarıcı maskeler” uyguluyorsunuz. Ardından haftalarda haftada 2-3 kez onarıcı maske uygundur.
Saçların yeniden yapılanma zamanı 3 aydır. Bu üç ay süresince saçlı deriye besleyici yağlarla bakım yapmanız, yanmış saç köklerinin yeniden kuvvetlenmesine yardım eder. Saçlı deriyi vitamin ve minerallerle beslemezseniz saçlarınız eskisinden daha ince ve cılız hale gelir.
Düzleştirici, maşa, sıcak fön gibi ısı uygulamalarından kaçının. Maskenin onarmaya çalıştığını yeniden kurutursunuz. Düşük ısıda fönle saçı kurutun veya biçimlendirin (Bigudiler her zaman hasarsız şekillendiricilerdir.)
Banyo çıkışı saçın nemini havluyla aldıktan sonra keratin destekli saç serumlarını kullanın. Saç pulcuklarının zararlı yerlerine mini bir destek dolgudur. Uzun zamanlı kullanımda yararını gözle fark edebilirsiniz.
Saçınızı yıkarken iki kez değil tek şampuanla yıkayın. Yumuşak şampuanlar tercih edin.
Saç tellerini sıkı lastiklerle bağlayıp, sert tokalarla tutturup direncini kırmayın. Basit sade modellerde tarayın. Postişler yardımınıza yetişir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal