Saç Uzatmaya Bire Bir Pirinç Suyu Maskesi

Cilt bakımından kolestrolü düşürmeye kadar pek çok şeye iyi gelen pirinç suyu, saç bakımında da hatrı sayılır etkiye sahip. Pirincin suyunun asla dökülmemesini söyleyen güzellik uzmanları, saçları uzatan vitaminlerin bu sularda saklı olduğunu dile getiriyor.

06.08.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-12:26) Saç Uzatmaya Bire Bir Pirinç Suyu Maskesi

Pirinç suyu saçların uzamasını sağlayan aynı zamanda ipeksi ve yumuşak bir kıvama gelmesine katkıda bulunan etkenlere sahip. Pirinç suyu, içerisindeki aminoasitler sayesinde saçın yeniden oluşmasına ve daha hızlı uzamasını sağlar. Ayrıca B.C ve E vitaminleri açısından oldukça yoğundur. Saçların yumuşak olmasını ve uzamasını isteyenler banyodan sonra pirinç suyuyla yıkayabilir. Bu işlemi haftada en az 2 kez uygulamalısınız.

PİRİNÇ SUYU SAÇA NASIL KULLANILIR? 

Önce saçlarınızı şampuanla iyice yıkayın. Sonra su ile tamamen durulayın. Pirinç suyunu saçlarınızın tamamına dökün. Saça ve kafa derisine ellerinizle masaj yaparak yedirin. 20 dakika kadar bekletip sonra ılık su ile durulayın.

PİRİNÇ SUYU NASIL HAZIRLANIR?

1.YÖNTEM

Yarım bardak pişirilmemiş pirinci tamamen yıkayın. Ardından pirinci 2 bardak su dolu kabın içerisine boşaltın. 30 dakika süresince bekletin. Süzdükten sonra suyu kullanabilirsiniz.

2.YÖNTEM

Bir bardak pirinci su ile iyice yıkayın. Sonrasında 3 bardak su ile dolu kapağı kapalı tencerenin içinde pişirin. Pirinç piştikten sonra suyunu süzün. Ilık hale getirdiğiniz suyu hava geçirmeyen bir kabın içerisinde 7 gün süresince bekletin. Bu pirinç suyundan 1-2 kaşık kadarını 1 bardak suyla harmanlayın. Hafif süt renginde olana dek karıştırıp, kullanabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal