Yağsız bir vücut isteyenler dikkat: Bu besinleri tüketmeyi hemen bırakın

Sağlıklı bir yaşam ve yağsız bir vücut için bazı besinleri fazla tüketenlere uzmanlardan uyarı geldi. Buna göre söz konusu besinler kilo vermenin tam tersi vücutta daha fazla yağ üretiyor. İşte detaylar…

07.09.2023-09:53 - (Son Güncelleme: 07.09.2023-17:15) Yağsız bir vücut isteyenler dikkat: Bu besinleri tüketmeyi hemen bırakın

Zayıf ve estetik bir vücudun hayalini kuran birçok insan, vücuduna uygun olsun veya olmasın her türlü diyeti uygulama hatasına düşüyor. 

Uzmanlar sağlıklı bir şekilde kilo vermek için mutlaka bir diyetisyen kontrolünden geçmenin önemini vurguluyor. Bu yüzden zayıflamak ve sağlıklı bir bedene kavuşmak için vücut yapınıza uygun bir diyet programına başlamanız gerekiyor.

Kilo vermek için bu besinlerden uzak durun

Diyet yaparken ideal kilonuza kavuşmak için hangi besinlerden uzak durmanız gerekiyor.

Kızartılmış yiyecekleri bırakın

Son dönemde artan fast food yiyeceklerin başında yer alan kızartılmış yiyeceklerin tamamına tüketimine dur demek gerekiyor. Bölgesel yağlanmaların ciddi oranda arttıran kızartılmış yiyecekler trans yağları içerdiği için kolestrolüde tetikleyerek insan sağlığını ciddi derecede olumsuz etkiler. 

İçerisinde yer alan doymuş yağlar nedeneyile kilo vermeyi engelleyen kızartmış yiyeceklerle birlikte aynı kategoride yer alan cips ve hazır paketli gıdalarında tüketilmemesi gerekiyor.

Kilo verdiren besinler

Beyaz unlu ürünler olmayacak

İşlenmiş buğday olarak bilinen beyaz un en çok kilo aldıran besinlerden biridir. Sindirim sistemini yavaşlatarak bağırsakların düzenli çalışmasını engelleyen beyaz un kilo vermenizi de zorlaştırır.

Lif oranı düşük olan ve hamur işlerinin olmazsa olmazı haline gelen beyaz un yerine siyez unu kullanarak daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.

Gazlı içecekler ateşe atılan benzin gibidir

Fast food ile birlikte en çok tüketilen ve sıcak günlerde en çok tercih edilen gazlı içcekler doğrudan yüksek fruktozlu mısır şurubundan elde edildiği için metabolizmanızı yavaşlatarak vücudunuzda yağ yakımmını zorlaştırır.

Yapılan araştırmalara göre yüksek fruktozlu mısır şurubu ile tatlandırılmış içecekler ve metabolik bozukluklar arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

Kilo verdiren besinler

Aşırı tuz tüketmeyin

Diyet listelerinin baş düşmanı olarak sayılan tuzu yemeklerinizde çok fazla kullanıyorsanız biranönce bırakmanız gerekiyor. 

Son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalara göre ülkemizde tuz tüketimi olması gerekenden 3 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Uzmanlar; aşırı tuz ya da tuzlu gıdalar tüketmek vücutta sodyum dengesini bozarak dokular arasında su tutulmasına ve buna bağlı ödem oluşumuna neden olduğunun altını çiziyor.

Sağlıklı bir yaşam biçimini tüm hayatınıza yaymak için ve vücudunuzda ödem şişkinlik oluşmaması adına tuzu hayatınızdan uzaklaştırmanız çok önemlidir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal