Ermenistan yeniden tehlikeli sularda yüzüyor: Azeri zırhlıları sınıra yöneldi

Azerbaycan Ermenistan geriliminde yeniden tansiyon yükseldi. Azerbaycan, son dönemde artan Ermeni saldırılarına karşı sınıra zırhlı araç ve tank sevkiyatı gerçekleştiriyor.

07.09.2023-09:30 - (Son Güncelleme: 07.09.2023-17:15)

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün Ermenistan’a karşı Karabağ’da kazandığı zafer sonrasında Erivan, sınırların çizilmesi konusunda Rusya’dan beklediği desteği alamadığı için yönünü ABD’ye çevirdi. ABD ordularına bağlı bazı birliklerle önümüzdeki hafta Ermenistan'da bir ortak askeri tatbikat gerçekleştireceğini açıklanırken Kremlin, tatbikatı 'endişe verici' olarak değerlendirdi.

Öte yandan Azerbaycan da son dönemde artan Ermeni saldırıları karşısında sınıra zırhlı araç ve tank sevkiyatına başladı.

Ermenistan’da ABD tatbikatı

Akşam’da yer alan habere göre; Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Eagle Partner 2023" tatbikatının, "Ermenistan'ın uluslararası barış gücü misyonlarına katılımına hazırlık çerçevesinde" 11-20 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Tatbikatın ağırlıklı olarak, geçen yıl Kasım ayında ABD finansmanıyla modernize edilerek açılışı yapılan Zar Barış Gücü Tugayı Eğitim Merkezi ile Savunma Bakanlığı N Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ermenistan Azerbaycan

Rusya ile tatbikat yapılmamıştı

Ermenistan, 2020'de Azerbaycan'a karşı ağır yenilgi aldığı Dağlık Karabağ savaşı sonrasında Rusya'yı kendisine yeterince destek vermemekle suçlamış, Rusya önderliğindeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütünün 2022'deki tatbikatlarına katılmamış ve Ocak ayındaki tatbikata da ev sahipliği yapmayacağını açıklamıştı.

Azeri zırhlıları sınıra kaydırıldı

Azerbaycan ordusuna ait çok sayıda zırhlı araç ve tank ile Ermenistan sınırına doğru sevkiyat yapıldığı görüldü. Bunun üzerine Azerbaycan Ordusu, Bayraktar TB2 SİHA ile Ermensitan'a ait yer kontrol istasyonunu imha etti. Bu karşılıklı temasların ardından ülke genelinde askeri hareketlilik görülen Azerbaycan'da askeri izinler iptal edildi. Buna ek olarak Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yedek kuvvetlerini göreve çağırdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal