WhatsApp'tan kullanıcılarını heyecanlandıran haber: Sesli mesajlara 6 yeni özellik geldi!

Dünyanın en yaygın mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan WhatsApp, sesli mesajlara gelecek altı yeni özelliği birden duyurdu. Şirket masaüstü uygulamasında paylaşılan linklerde değişikliğe gidiyor. İşte WhatsApp uygulamasındaki son güncellemeler...

06.04.2022-12:30 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-16:30) WhatsApp'tan kullanıcılarını heyecanlandıran haber: Sesli mesajlara 6 yeni özellik geldi!

Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcı sayısına ulaşan WhatsApp, uygulamaya 6 yeni güncellenme birden getiriyor. 

WhatsApp şirketi kullanıcılarının uzun yıllardır istediği bir özelliği kullanıma sunmak için test etmeye başladığını duyurdu. 

Sesli mesajlara 6 yeni özellik

WhatsApp sesli mesajlara 6 yeni özellik birden geliyor.

1-Sohbet dışı oynatma

Telefonda ses kaydının oynatıldığı sohbetten çıktığınız takdirde artık ses kaydını dinlemeye devam edebileceksiniz. Bu sayede telefonunuzda herhangi bir şey yaparken gelen ses kayıtlarını dinleyebileceksiniz.

2-Kaydı duraklat/Kayda devam et

Ses kaydederken düşüncelerinizi toplamanız gerektiğinde artık kayıt işlemini duraklatabilecek ve istediğiniz zaman kayda devam edebileceksiniz.

3-Dalga biçimi görselleştirme

Ses kayıtları, artık kaydın takip edilmesine yardımcı olmak üzere sohbet penceresinde dalga biçiminde gösterilecek.

4-Taslak önizleme

Artık ses kaydı atmadan önce söylediklerinizden emin olmak için kaydettiğiniz ses kaydını göndermeden önce dinleyebileceksiniz. (Bu özellik, şu anda birçok kullanıcıda kullanılabilir durumda)

5-Oynatmayı hatırla

Ses kaydı dinlerken yarısında sohbet penceresinden ayrıldıktan sonra yeniden ses kaydını başlattığınızda artık kaldığınız yere elle ilerleme zorunluluğunuz olmayacak. Bu özellikle sesli mesaj, sohbete döndüğünüzde otomatik olarak kaldığınız yerden devam edecek.

6-İletilen mesajlarda hızlı oynatma

Hem normal hem de iletilen sesli mesajlar, artık 1,5 kat veya 2 kat olmak üzere daha hızlı oynatılabilecek.

WhatsApp

Link önizleme

WhatsApp'ın uygulama versiyonunda paylaşılan linkler için önizleme çıkıyor ancak bu durum WhatsApp Web ve masaüstü için geçerli değil.

Şirket yaptığı son güncellemeyle masaüstü uygulaması WhatsApp Destkop'ta link önizlemesine izin veriyor.

Hatalar düzeltildi

WhatsApp hem web hem masaüstü sürümünde önceden link önizlemesi mümkündü. Şirket çoklu cihaz desteği uygulamasını yayına aldıktan sonra sistem hata verdi ve önizlemeler kayboldu. Şirket oluşan bugları çözdü.

Android'de kamera arayüzü değişiyor

iOS'a sahip cihazlarda kamera arayüzünü değiştiren WhatsApp, yenilenen arayüzünün beta testlerine başladı. Kamera ekranında daha küçük butonlar bulunuyor. WhatsApp ayrıca medya paylaşımını da daha pratik bir hale getiriyor. Son kullanılanlar ve galeri olarak sistem ayrıma gidiyor.

Dosya limiti

WhatsApp'tan dosya göndermenin limiti 100 MB olarak belirlenmişti fakat ilerleyen teknoloji ile birlikte gönderilen dosyaların boyutları da artıyor. Kullanıcılar 100 MB'lik limiti yetersiz buluyor. 

WhatsApp, Arjantin'de pilot bir uygulama deniyor. Pilot uygulamada kullanıcılar 2 GB'lik bir hakka sahip. Bu özellik halen test aşamasında şirket kullanımın yoğunluğuna ve sistemde yarattığı yüke göre yeni düzenlemeler yapabilir.

WhatsApp

Manuel olarak dil ayarlama

Bilindiği gibi WhatsApp'ta kullanılacak dil otomatik olarak sistem tarafından seçiliyor. Facebook'un üst kurumu Meta'nın bünyesinde bulunan WhatsApp yıllardır manuel dil seçeneği taleplerini görmezden geliyordu. 

Aktarılan bir diğer habere göre kullanıcılar dil seçimini manuel olarak yapabilecek. WhatsApp'ın manuel dil seçeneği Hindistan gibi çok uluslu ülkelerde mevcuttu. Ancak şirket politikası gereği bu özelliği diğer ülkelere açılmıyordu. 

Fotoğraflar ve videolar önizleme seçeneğiyle görülebiliyordu. Ancak söz konusu özelliği gönderilen belgeler için kullanmak mümkün değildi.

Özelliğin test edildiği sürümün adı Android beta 2.22.5.11. Eğer test sonuçları başarılı görülürse özellik kullanıcılara açılacak.

WhatsApp gizlilik ayarlarında da kişiselleştirmeye gidiyor.WhatsApp'ın getireceği bu özellikle fotoğraflarınızı, son görülmenizi ve hikâyenizi kime göstereceğinizi seçebileceksiniz.

Masaüstü sesli mesaj

WhatsApp'ın masaüstü sürümünde sesli mesaj oynatmak mümkün değildi. Ancak aktarılan bilgilere göre son beta sürümünde sesli mesaj oynatıcı tüm kullanıcılara açıldı.

Bu özelliği kullanabilmek için v2.2204.5 sürümüne sahip olmak gerekiyor. Bu sürüm ise henüz Android tarafıına gelmedi. WhatsApp geçen yıl sesli mesajlara oynatma hızı eklemişti.

Aktarılan haberlere göre beta aşamasındaki geliştirmede Harici Kişilerim özelliği geliyor. Böylece Herkes, Kişilerim ve Hiç Kimse seçenekleri olacak. Tıpkı Instagram'daki yakın arkadaşlarım geliştirmesine benzer bu özellikle kimin ne görebileceğini seçebileceksiniz.

WhatsApp Web

WhatsApp web için yeni özellikler

Meta çatısı altında faaliyet gösteren anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, web (masaüstü) versiyonu için uygulamaya geçecek dört yeni özelliğini duyurdu.

1-Foto düzenleyici

WhatsApp'a gelen özellik ile birlikte uygulamaya masaüstünden girildiğinde fotoğrafın üzerine yazı yapıştırılıp fotoğraf düzenlenebilecek. Bu özellik daha önce mobil versiyonda kullanılırken, ilk kez masaüstü versiyonda kullanıma sunuldu.

2-Çıkartma önerisi

Uygulamaya gelen bir diğer özellik ise, kullanıcıların mesajlaşma sırasında konuşma metnine uygun olarak çıkartma önerisi alabilmesi oldu. Kişiler konuşmaları sırasında önerilen sticker'ı (çıkartma) seçerek daha hızlı yazışabilecek.

3-Web sürüme uçtan uca şifreleme

WhatsApp'a, mobil uygulamada gelen uçtan uca şifreleme yöntemini Whatsapp web sürümünde de uygulamaya geçirecek. WhatsApp, bu özellik sayesinde masaüstü sürümünde gelen bağlantı linklerinin önizlemesini kullanıcılarına sunarken, kişilerin linke tıklamadan önce bilgi almasına olanak sunacak.

4-Çevrimdışı mesajlaşma özelliği

Bununla birlikte kullanıcılar artık telefonlarını çevrimdışı tutmak zorunda kalmadan mesaj gönderip, alabilecekler.

Herkes için sil sınırsız olacak

Gelen güncellemeler ile birlikte mesajlaşma uygulamasının yakın zamanda sohbetlere 'Herkes için sil' özelliğinin süresini sınırsız yapacağı belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal