Whatsapp’ta yeni özellik test edilmeye başlandı: Çileden çıkaran sorun son buluyor

WABetaInfo adlı bir blog hesabı, Whatsapp’ın önemli bir özelliği daha hayata geçireceğini açıkladı. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan anlık haberleşme uygulamasının ‘’Rahatsız Etmeyin’’ modu üzerinde çalıştığı öğrenildi. Yeni özelliğin test aşamasında olduğu ifade edildi.

13.11.2022-13:14 - (Son Güncelleme: 13.11.2022-13:14)

Dünyanın en önde gelen haberleşme uygulaması Whatsapp, geçtiğimiz günlerde grupları otomatik olarak sessize alacak yeni bir özellik üzerinde çalışmalara başladıklarını açıklamıştı. Kullanıcıların en çok şikayet ettiği konulardan birisi olan gereksiz bildirimler konusunda harekete geçen sosyal mesajlaşma platformu, yeni özelliği ‘’Rahatsız Etmeyin’’ modunu test etmeye başladı.

Çileden çıkaran sorun son buluyor

ShiftDelete’nin haberine göre; WhatsApp için Rahatsız Etmeyin modu, etkinleştirildiği durumlarda aramaları otomatik olarak kapatacak. Bu sayede kullanıcılar dinlenmek istedikleri ve meşgul oldukları zamanlarda çağrıları görmeyecek. Yani test aşamasında olan bu fonksiyon, telefonlarda olan klasik Rahatsız Etmeyin özelliğiyle benzerlik gösteriyor. Fakat tek farkı yalnızca bağlı olduğu uygulama içinde çalışıyor. Anlık haberleşme uygulamasının bu yeni özelliklerine baktığımızda kullanıcılarının özel alanlarına dikkat ettiği göze çarpıyor.

Whatsapp Rahatsız Etme Modu

Arayan ve çağrı bırakanlar göremeyecek

WhatsApp kullanıcıları, Rahatsız Etmeyin modunu etkinleştirdiğinde arayan ya da çağrı bırakan kişiler bunu göremeyecek. Mod açık olduğunda gelen aramalar ise Aramalar kısmında “Rahatsız Etmeyin Tarafından Susturuldu” etiketiyle yer alacak. Kısacası herhangi bir çağrı mod açık olduğu sırada gelirse kullanıcının kendisinin kontrol etmesi gerekecek. Test aşamasındaki mod, dün bazı test kullanıcılarına sunuldu. Kararlı sürüme ne zaman geleceği ise şu an için belli değil.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal