İspanya’dan Türkiye kararı: 2023 Haziran’a kadar uzatıldı

Türkiye’nin hava savunmasına katkı sağlaması amacıyla İspanya’dan gönderilen Patriot füze savunma sisteminin görev süresinin Haziran 2023’e kadar uzatıldığı açıklandı.

13.11.2022-11:28 - (Son Güncelleme: 13.11.2022-11:28) İspanya’dan Türkiye kararı: 2023 Haziran’a kadar uzatıldı

NATO’nun Türkiye’yi koruma çabalarını desteklemek için İspanya aracılığıyla sağladığı Patriot füze savunma sisteminin sağlanması konusunda önemli bir karar açıklandı. 2015’e kadar Hollanda’nın yaptığı görevi bu tarihten bu yana sürdüren İspanya, Türkiye’ye Patriot füze savunması desteğinin Haziran 2023’e kadar uzatıldı. 

Süre uzatıldı

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırı tehdidi kapsamında NATO'nun Türkiye'yi koruma çabalarını desteklemek üzere Hollanda'ya ait Patriot füze savunma sistemi, Adana'da 26 Ocak 2013'te konuşlandırıldı. Hollanda'dan Ocak 2015'te bu görevi devralan İspanya, o tarihten itibaren bu misyonu sürdürdü.

İspanya Türkiye Patriot Kararı

İspanya'nın, Türkiye'nin hava savunmasına katkı için gönderdiği, Adana'da konuşlu Patriot füze savunma sisteminin görev süresi bu yılın sonunda doluyordu. İspanya, sistemin ve görevli askerlerin görev süresini Haziran 2023'e kadar uzattı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ile görüşerek, müttefiklik ruhuna uygun hareketleri ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal